Terug naar 4x Dit moet je weten van de iPhone 11 nachtmodus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

4x Dit moet je weten van de iPhone 11 nachtmodus

Door Terry Stooker16 januari 2020 10:483 min. leestijd0

Als er iets is waar camera’s doorgaans moeite mee hebben, dan is dat een gebrek aan licht. Bij een spiegelreflexcamera kun je dit onder meer tegengaan door met de sluitertijd te spelen. Je stelt de lens voor langere tijd bloot aan de omgeving en doordat er meer licht opgevangen wordt, wordt de foto vanzelf lichter. Dit trucje past de iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max ook toe bij de nachtmodus.

Nachtmodus iPhone 11

1. Nachtmodus iPhone 11 aanzetten

De nachtmodus wordt automatisch geactiveerd zodra de iPhone opmerkt dat het licht echt ontoereikend is. Wordt het wel al schemerig, maar is de nachtmodus nog niet noodzakelijk, dan wordt dit icoon wit weergegeven. Door erop te tikken, schakel je desgewenst handmatig de nachtmodus in.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. Alleen groothoeklens

Op zowel de iPhone 11 als de 11 Pro werkt de nachtmodus alleen met de standaard (groothoek)lens. Zodra je uitzoomt naar de ultragroothoek, wordt de nachtmodus uitgeschakeld. Inzoomen kan wel, zij het digitaal. In plaats van echt dichter op het onderwerp te komen, worden de pixels vergroot. De telezoom-lens van de 11 Pro wordt niet gebruikt. Zoom dus niet te ver in, anders wordt de foto erg pixelig.

3. Sluitertijd aanpassen

De sluitertijd wordt automatisch bepaald. Als je wilt, kun je deze handmatig aanpassen. Tik op het halvemaan-icoon van de nachtmodus en er verschijnt een balkje bij de sluiterknop. Veeg hierover om de sluitertijd te verlengen of verkorten. Als er bijvoorbeeld veel beweging is, kun je de sluitertijd verkorten naar 1 seconde om al te wazige foto’s te voorkomen. Wil je juist een ietwat surrealistisch belichte donkere foto? Dan zet je de sluitertijd zo hoog mogelijk. De maximale sluitertijd is afhankelijk van hoe donker het is en hoe stil je je iPhone kunt houden. Bij gebruik van een statief kan die oplopen tot maar liefst dertig seconden.

4. Nachtmodus uitschakelen?

De nachtmodus is ook uit te schakelen. Dit doe je door de sluitertijd naar ‘uit’ te vegen. Of door Live Photos aan te zetten. Met de nachtmodus kun je namelijk geen Live Photos maken; die optie wordt dan automatisch uitgeschakeld. Tenzij het uit artistieke overwegingen is, luidt ons advies echter om de nachtmodus gewoon zijn ding te laten doen. Je iPhone weet heel goed hoe hij de mooiste plaatjes moet vastleggen.

Doe mee aan Apple’s fotowedstrijd

Shot on iPhone nachtmodus

Apple zoekt de mooiste foto’s die in Nachtmodus gemaakt zijn. Daarom organiseren ze nu een fotowedstrijd rondom dit thema. Lees er meer over in ons artikel Apple organiseert nachtfotografie-wedstrijd (en geeft tips voor goede foto’s).

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar