Terug naar Map ‘Verplaatste onderdelen’ Mac: wat moet je ermee?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Map ‘Verplaatste onderdelen’ Mac: wat moet je ermee?

Door Sven Lamers7 mei 2021 15:552 min. leestijd0

Heb je onlangs macOS geüpdatet? Dan kan het zomaar zijn dat er een map ‘Verplaatste onderdelen’ op het bureaublad van je Mac verschijnt. Onlangs was er weer een macOS-update (macOS Big Sur 11.3) en dan op zulke momenten krijgen we veel vragen hierover. Wat moet je ermee? Kun je deze folder bijvoorbeeld zomaar weggooien?

Mac open

Map Verplaatste onderdelen Mac

Na het upgraden van macOS staat ie er plots: een map met ‘Verplaatste onderdelen’. Dit is een vrij nieuwe functie van je Mac die pas sinds versie macOS Catalina 10.15 bestaat. Apple zelf zegt er het volgende over:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Wanneer je de Mac bijwerkt naar macOS 10.15 of hoger, worden al je bestanden en gegevens zorgvuldig gecontroleerd om na te gaan of ze geldig en toegestaan zijn, niet beschadigd zijn en op de juiste locatie staan.’

Als sommige bestanden niet niet naar hun nieuwe locatie konden worden verplaatst, komen ze in de map ’Verplaatste onderdelen’ terecht.

Weggooien of niet?

We hebben dit zelf al regelmatig meegemaakt en hebben de bestanden altijd meteen weggegooid. In de map staat als het goed is een pdf met verdere uitleg. In dit pdf-document in de map ‘Verplaatste onderdelen’ wordt uitgelegd wat je met de bestanden in deze map moet doen.

Ons advies? Gooi de map niet meteen weg, maar verwijder in ieder geval de snelkoppeling op je bureaublad. Die verwijst je namelijk toch alleen door naar de map ‘/Gebruikers/Gedeeld/Verplaatste onderdelen’ – en die map laat je wél nog even staan.

Vervolgens gebruik je je Mac zoals normaal. Als je denkt iets kwijt te zijn, kun je nog steeds die originele ‘Verplaatste onderdelen’ map op bovengenoemde plek vinden. En na een maand of twee kun je die alsnog verwijderen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar