Terug naar Geef belangrijke berichten in Mail voor iOS kleur met vlaggen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Geef belangrijke berichten in Mail voor iOS kleur met vlaggen

Door Koen van Ekeren10 april 2020 16:082 min. leestijd3

Je inbox staat vol met e-mailberichten die je vooral wilt bewaren. De e-tickets van een concert. De reserveringsbevestiging van je hotel. Die nieuwsbrief met die ene geniale iPhone-tip. De datumprikker voor Pasen. Een probleem is echter de haast oneindige stroom van minder belangrijke e-mailberichten, waardoor je ze kwijtraakt. Met een hulpmiddel van de Mail-app valt daar iets aan te doen: Markeren.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor ons nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Mail markeren iPhone

Met de functie Markeren organiseer je je inbox met gekleurde vlaggen, een functie die geïntroduceerd werd in iOS 13.  Zo wordt het gemakkelijk om belangrijke e-mails terug te vinden en te herkennen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Open de Mail-app

Open de Mail-app. Een snelle manier om een mail een vlag te geven, is door hem naar links te vegen en op ‘Markeer’ te tikken. Een kleur kiezen kan hierbij niet: het mailbericht krijgt een oranje vlag.

2. Extra opties

Om een specifieke tint te kiezen, moet je de mail eerst openen. Tik daarna rechtsonder op de pijl. Er tovert zich een menu tevoorschijn met allerlei opties. Tik op ‘Markeer’.

3. Verander de kleur

De mail krijgt weer een oranje vlag, maar je kunt nu ook kiezen voor een van de zes andere kleuropties. Kies voor de kleur rood en tik op het kruis en ‘Inkomend’ om terug te gaan.

4. Dringend

Markeer alle dringende e-mails met een rode vlag. De standaardkleur heb je in de vorige stap veranderd naar rood, dus het naar links vegen van een e-mail en op ‘Markeer’ tikken is voldoende.

5. Veel vlaggen

Als je veel vlaggen wilt uitdelen, werkt het sneller om rechtsboven op ‘Wijzig’ te tikken en meerdere mails te selecteren. Kies linksonder tweemaal voor ‘Markeer’ en ze hebben de vlag.

6. Andere vlaggen

Markeer ook andere type e-mailberichten. Geef bijvoorbeeld mails met belangrijke e-tickets een gele vlag, of markeer berichten die leuk zijn om te bewaren met een groene kleur.

7. Eigen map

Een gemarkeerde mail blijft in ‘Inkomend’ staan, maar Mail verzamelt ze ook in een aparte map. Klik linksboven op ‘Postbussen’ en ga naar de map ‘Gemarkeerd’ om ze in één lijst te zien.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Camille
Lezer
Camille

Sinds kort (2/3 weken) ‘markeert’ mijn iphone nu automatisch veel spam in het rood en komen deze tussen het kopje gemarkeerd te staan. Ik heb bij gemarkeerde mails belangrijke mails staan en het is dus vervelend dat hier nu allemaal spam tussen staat.

Weet iemand hoe dit op te lossen is? Ik moet het nu elke keer handmatig ‘niet markeren’ en verplaatsen naar de ongewenste mailbox. Ik heb niks gewijzigd in mijn instellingen.

Pascal
Lezer
Pascal

Kun je meer vlaggen aanmaken dan de 6/7 die er standaard in staan?

Jenny
Lezer
Jenny

Mijn gemarkeerde mails verdwijnen steeds, zonder dat ik ze zelf weggooi. Wie weet hoe dat kan?