Terug naar Verbluffend MacBook Pro 2021 concept toont alle vernieuwingen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Verbluffend MacBook Pro 2021 concept toont alle vernieuwingen

Door Koen van Ekeren8 april 2021 10:442 min. leestijd1

Ben je uit op een nieuwe MacBook Pro? Houd je geduld nog even in bedwang, want Apple werkt aan een enorme upgrade. Nieuw ontwerp, extra poorten en een MagSafe-oplader: het is een greep van de verwachte vernieuwingen. Hoe dat er mogelijk uitziet, illustreert een ontwerper in een fraai concept van de MacBook Pro 2021.

MacBook Pro 2021 concept

Het concept is gemaakt door ontwerper Ian Zelbo. De illustraties van de 14-inch MacBook Pro 2021 zijn gebaseerd op geruchten en komen waarschijnlijk een heel eind in de buurt van het definitieve ontwerp.

MacBook Pro 2021 met extra poorten

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verwacht wordt dat de 14-inch MacBook Pro smallere randen om het scherm krijgt. Ook zou de MacBook beschikken over een platter ontwerp met een platte boven- en onderkant, zoals de plaatjes weergeven.

Poorten

Het concept toont ook extra MacBook Pro-poorten. Het gaat om een HDMI-poort en SD-kaartlezer. De kans is groot dat we deze poorten straks inderdaad bij de Pro-modellen terugzien, want de geruchten erover kwamen af van de betrouwbaarste Apple-analisten van het moment: Ming-Chi Kuo en Mark Gurman.

MacBook Pro 2021 concept

Ook aan de linkerkant van de MacBook Pro 2021 is in het concept een verandering te bespeuren. Daar zien we een MagSafe-connector. Volgens geruchten keert deze magnetische oplaadconnector na vijf jaar terug naar de MacBook. Hierbij houdt een magneet de oplader op de juiste plek.

Touch Bar

MacBook Pro 2021 zonder Touch Bar

Het lijkt er verder sterk op dat Apple afscheid neemt van de Touch Bar; de digitale aanraakstrip boven het toetsenbord. Die maakt plaats voor de fysieke functietoetsen van weleer. Onder de motorkap verandert er ook iets interessants; de 14-inch MacBook en 16-inch MacBook Pro beschikken over een nieuwe Apple Silicon-processor, de opvolger van de M1. Stap je straks over op de nieuwe MacBook Pro, dan lees je hier hoe het MacBook resetten werkt.

Helaas duurt het nog wel even voordat Apple de nieuwe MacBook Pro-modellen uitbrengt. Volgens geruchten start de productie pas in de herfst van 2021. We verwachten dat Apple de MacBooks aankondigt tijdens een event in oktober, waarna ze vlak daarna te koop zijn. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
aj.
Lezer
aj.

De kans is groter dat de nieuwe MacBooks deze zomer al komen zodat studenten met een gloednieuwe laptop het schooljaar kunnen starten.