Terug naar iTip: 5 nieuwe functies in de Mac App Store van macOS Mojave
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: 5 nieuwe functies in de Mac App Store van macOS Mojave

Door Sven Lamers26 september 2018 09:382 min. leestijd0

macOS Mojave leert een hoop nieuwe trucjes van zijn kleinere iOS-broer. Dat begint met de Mac App Store die dezelfde make-over krijgt als de iOS-variant afgelopen jaar. Dat betekent: meer achtergrondartikelen over apps en tips voor het gebruik, duidelijkere categorieën en filmpjes zodat je een betere indruk krijgt van wat je gaat kopen of downloaden. Dit zijn de vijf belangrijkste vernieuwingen.

1. Het onderdeel Ontdekken

Als je de App Store opent, begin je altijd op het tabblad Ontdekken. Hier vind je de nieuwste artikelen over apps, evenals hitlijsten van de populairste betaalde en gratis apps.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

2. Nieuwe indeling

De nieuwe Mac App Store heeft een veel duidelijkere indeling. Er zijn vier hoofdcategorieën: Creëren, Werken, Spelen en Ontwikkelen. Op elk van de pagina’s worden de beste apps uitgelicht en krijg je tips voor het gebruik ervan. Dat maakt het leuker om een bezoekje te brengen aan de App Store, ook al zoek je niet per se naar een app.

3. Video’s

Op de productpagina’s van apps kunnen de makers ervoor kiezen om video’s te plaatsen. Deze geven vaak een veel betere indruk van een app, zodat je weet of deze de moeite waard is. De filmpjes worden automatisch afgespeeld. Wil je dat niet, haal je in de voorkeuren het vinkje weg bij ‘Speel video automatisch af’.

4. Safari-extensies

Ook nieuw in de Mac App Store: extensies voor Safari. Het is niet meer mogelijk om extensies van internet te downloaden en te installeren, dat moet nu via de Mac App Store. De extensies staan gewoon tussen alle andere apps, maar via ‘Safari>Safari-extensies’ ga je naar een overzichtspagina.

5. Proefversies in de Mac App Store

Het was een veelgehoorde klacht van ontwikkelaars: de App Store bood geen mogelijkheid om gebruikers een betaalde app voor een tijdje gratis te laten testen. Dat heeft Apple nu veranderd. Via een ‘gratis’ in-app aankoop start je zo bijvoorbeeld een proefversie van twee weken.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar