Terug naar Zo beveilig je je Mac met een goede antivirus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo beveilig je je Mac met een goede antivirus

Door Sven Lamers1 maart 2018 08:303 min. leestijd2

Met het toegenomen aantal aanvallen op Mac-gebruikers is een antivirus-programma helemaal geen slecht idee. Het beste programma om dan te gebruiken, is volgens ons Kaspersky Internet Security. In deze workshop leggen we uit hoe je het programma installeert en gebruikt.

Mac antivirus Kaspersky installeren

Met Kaspersky is je Mac nog beter gewapend tegen gevaren op het wereldwijde web. Het kost weliswaar 36,99 euro per jaar, maar het biedt uitstekende bescherming tegen allerlei soorten virussen en malware, is perfect aangepast aan macOS en gaat zuinig om met de systeemresources van je Mac.

Er is ook een proefversie die je 30 dagen gratis mag gebruiken. Hieronder leggen we uit hoe je het programma installeert en gebruikt.

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

1. Downloaden

Kaspersky

Je downloadt Kaspersky Internet Security via de Mac-pagina van Kaspersky. Kies daar naast ‘Bescherming voor je Mac’ voor ‘Download nu’. Wij gaan overigens aan de slag met de bovenste versie: versie 18 voor macOS 10.11 – 10.13.

2. Installeren

Kaspersky

Open het gedownloade bestand en dubbelklik op ‘Installeer Kaspersky Internet Security’. Klik vervolgens op ‘Download en installeer’. Ongeveer halverwege moet je je wachtwoord invoeren.

3. Systeemextensie

Kaspersky

Kort voordat de installatie voltooid is, krijg je de melding dat er een ‘Systeemextensie geblokkeerd’ werd. Open ‘Beveiliging en privacy’ en klik op ‘Sta toe’ om de extensie te installeren.

4. Uitproberen

Kaspersky

Na de installatie wordt Kaspersky Internet Security geopend. Kies ‘Probeer>Activeer proefversie’ om de antivirus 30 dagen gratis te mogen gebruiken. Bevestig met ‘Voltooi’.

5. Updaten en scannen

Kaspersky

Voer allereerst een scan uit door ‘Scan>Start snelle scan’ te kiezen. Op onze MacBook duurde die nog geen 3 minuten. Vervolgens worden eventuele dreigingen getoond.

6. Verwijderen

Kaspersky

In de meeste gevallen krijg je te zien dat er geen dreigingen gedetecteerd zijn, zoals hierboven. Is er wel iets gevonden, dan krijg je de mogelijkheid om deze kwaadaardige bestanden te verwijderen.

7. Privacy

Kaspersky

Kaspersky heeft nog meer functies: ga terug en kies bijvoorbeeld de optie Privacy. Hier installeer je een VPN, blokkeer je toegang tot de webcam en activeer je de bescherming tegen tracking op internet.

8. Veilig bankieren

Kaspersky

Ook handig: via ‘Veilig Bankieren>Voorkeuren>Mijn websites’ voeg je websites toe die je voor internetbankieren gebruikt. Deze worden dan bijzonder goed beveiligd tegen bijvoorbeeld phishing.

9. Ouderlijk toezicht

Kaspersky

 

De laatste functie is Ouderlijk toezicht. Dankzij controle van social media-gebruik en deling van persoonlijke gegevens heeft deze meer te bieden dan de standaard functie van macOS in Systeemvoorkeuren.

Dit artikel is een onderdeel van de feature ‘Beveilig je iPhone en Mac’ uit iCreate 96. Bestel de uitgave in de webshop en leer hoe je op een eenvoudige, maar effectieve manier je Mac en iPhone beveiligt. Vanaf 6 maart ligt iCreate 96 ook in de winkels.

iCreate 96
iCreate 96
Beveilig je Mac en iPhone
De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Dademira van Akooy
Lezer
Dademira van Akooy

Ik gebruik het nu ongeveer een maand en ik kan het iedereen aanraden. Het is makkelijk in gebruik en het doet wat het moet doen, extra zijn ouderlijk toezicht heeeeel makkelijk met kinderen zo van tot zo laat mag je en poef pc op slot. Ik zeg probeer en overtuig en dan ,,,,,, aanschaffen voor dit geld en deze mogelijkheden echt een koopje zeg maar.

Mike
Lezer
Mike