Terug naar Alle iWork-apps geüpdatet met nieuwe functies en ondersteuning voor Apple Pencil
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Alle iWork-apps geüpdatet met nieuwe functies en ondersteuning voor Apple Pencil

Door Sven Lamers27 maart 2018 18:092 min. leestijd0

Tijdens zijn Education Event heeft Apple alle iWork-apps bestaande uit Pages, Numbers en Keynote geüpdatet. Alle drie de apps bieden nu ondersteuning voor de Apple Pencil, net als de nieuwe iPad (2018). Je kunt voortaan dus rechtstreeks in je Pages-documenten en Keynote-presentaties gaan tekenen. In Numbers kunnen ze een ‘lab report’ gaan schrijven.

Digital Books in Pages

Kent iemand nog iBooks Author? Hiermee ontwerp je chique iBooks op je Mac. Dit programma is echter al eeuwig niet meer geüpdatet en Apple leek al bijna vergeten te zijn. Maar nu wordt de functionaliteit van iBooks Author direct in Pages geïntegreerd. Studenten, leraren en ‘gewone’ gebruikers kunnen hiermee gezamenlijk dus boeken samenstellen. Uiteraard kan ook dit met de Apple Pencil. Je kunt dus handgeschreven notities aan je boeken toevoegen.

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Smart Annotation

Apple heeft daarnaast gezegd dat het aan nieuwe functie werkt met de naam ‘Smart Annotation’. Deze is specifiek bedoeld voor het onderwijs. Hiermee kunnen leraren al de werkstukken van scholieren nakijken terwijl laatstgenoemde nog aan het typen zijn. Deze vorm van live-samenwerken is een veel gehoorde wens uit het onderwijs. Google Docs bood dit al langer, Apple maar in beperkte vorm door samenwerken in iCloud. Daarnaast ondersteunt Smart Annotation ook de Apple Pencil. In plaats van tekstcorrecties kunnen leraren dus ook handgeschreven opmerkingen toevoegen.

 

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar