Terug naar iTip: WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië live kijken op je iPhone, iPad of Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië live kijken op je iPhone, iPad of Mac

Door Koen van Ekeren13 juli 2018 10:403 min. leestijd0

Het WK voetbal in Rusland nadert zijn ontknoping! Komend weekend staan Frankrijk en Kroatië in de WK-finale en dat wil je natuurlijk niet missen. Maar hoe kun je de WK-finale live kijken als je niet thuis bent, of je partner de tv bezet houdt? Je leest het in deze iTip.

wk live kijken

WK live volgen

Opnieuw worden alle 64 wedstrijden van het WK voetbal 2018 live uitgezonden door NOS Studio Sport. Net als vrijwel alle andere wedstrijden (op een paar van de groepsfase na) is de WK-finale te zien op NPO 1. De finale begint zondag al om 17:00 uur – en dan zit je wellicht niet thuis voor de televisie. Gelukkig kun je de WK-finale live kijken op je iPhone, iPad of Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

WK kijken op je iPhone, iPad of Mac?

Het WK voetbal live volgen op je iPhone of iPad is een fluitje van een roebel. Installeer simpelweg de gratis-app NPO Start. Open de app, tik onderin op de sectie ‘Live’ en druk op de Play-knop: je hebt nu een WK livestream! Uiteraard kun je de wedstrijd ook volgen via de app van je tv-aanbieder, zoals KPN iTV Online of Ziggo Go.

Wil je het WK 2018 live kijken op de Mac? Navigeer dan in de browser naar de website van NPO. Dit werkt altijd, tenzij je je in het buitenland bevindt. Wat je dan kunt doen is kijken via een VPN. Hoe je dat doet lees je in het artikel VPN Mac instellen: zo werkt het.

Twitter

Is er geen wifi in de buurt? Dan is het live kijken van een WK-wedstrijd natuurlijk een aanslag op je databundel. Een betere optie is dan Twitter; onder meer @NOSsport voorziet de wedstrijden van een liveverslag. Ook kun je zoeken naar tweets door de juiste hashtag te gebruiken; doorgaans worden de eerste drie letters van het thuisspelend land gebruikt, gevolgd door de eerste drie letters van de tegenstander. Tijdens de finale zal #frakro dus trending zijn.

WK-finale live kijken op Apple TV

Er zijn maar weinig Apple TV-apps waarmee je live televisie kijkt. Wil je de WK-finale live kijken, zijn er twee opties. De eerste is de NOS-app. Meestal focust de NOS-app zich op nieuws en politiek, maar bij speciale gelegenheden – zoals het WK voetbal – zendt de app ook andere livestreams uit. Een andere optie is de nieuwe NPO Start-app. Met de app is het mogelijk om op de Apple TV naar NPO te kijken, zonder tussenkomst van een iPhone of iPad.

Een andere manier om het WK op je Apple TV te volgen, is door je iPhone of iPad te gebruiken. Open hier bijvoorbeeld de app NPO Start, tik onderin op de sectie ‘Live’ en druk bij de livestream van NPO 1 op het AirPlay-icoon. Via AirPlay stream je de beelden dan naar je Apple TV.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar