Terug naar iTip: Gek op spraakberichten in WhatsApp? Dan moet je dit trucje kennen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Gek op spraakberichten in WhatsApp? Dan moet je dit trucje kennen

Door Koen van Ekeren20 mei 2019 14:292 min. leestijd0

Een spraakbericht versturen in WhatsApp is reuzehandig – praten gaat nu eenmaal sneller dan typen. Het is alleen wel vervelend om de microfoonknop ingedrukt te houden terwijl je aan het praten bent. Maar wist je dat dat helemaal niet hoeft?

WhatsApp spraakbericht versturen


Voor het versturen van spraakberichten vind je rechtsonder een microfoonknop. Normaal gesproken houd je deze waarschijnlijk lang ingedrukt, maar handiger is het om de knop omhoog te vegen (zie video). De opname wordt vergrendeld en het eindeloos ouwehoeren kan beginnen, zonder dat je je vinger op het scherm hoeft te houden.

Ben je klaar met je relaas, dan tik je op de verzendknop om het audiobericht ten gehore te brengen. Niet tevreden? Met een tik op ‘Annuleer’ gaat het spraakbericht de prullenbak in.

iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!

Spraakbericht terugluisteren

Er is ook een trucje om het spraakbericht terug te luisteren voordat je deze verstuurt. Eerst maak je een spraakbericht op de manier zoals dat in deze tip is beschreven. Tik vervolgens linksboven op het pijltje om terug te keren naar het overzicht met alle chats. Ga daarna weer terug naar de chat en druk op de afspeelknop.

Like onze Facebook-pagina voor meer van dit soort video-tips voor je iPhone of iPad!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar