Terug naar Zo verander je een website in een Mac-app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo verander je een website in een Mac-app

Door Koen van Ekeren11 mei 2023 12:132 min. leestijd2

Zijn er websites die je ontzettend vaak bezoekt, maar die geen Mac-app hebben? Dan maak je hem toch zelf! Met de app Fluid tover je een website met een paar klikken om in een macOS-app.

Website in een Mac app

Door een website te veranderen in een macOS-app, hoef je niet steeds Safari te openen om deze te bezoeken. Bovendien kun je hem in je Dock plaatsen, staat hij tussen de apps in Launchpad en open je de website snel via Spotlight.

Wil je meer van dit soort Mac-tips zoals hieronder? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1. Installeren

website als Mac app

Met de gratis app Fluid verander je een website in een Mac app. Ga naar de website van Fluid en druk op de Free Download-knop. Sleep de app vervolgens vanuit de map Downloads naar Programma’s.

2 Eerste app

website als Mac app

Open de gedownloade app. Meteen kun je beginnen met het maken van de eerste Mac-app. In het bovenste venster plak je de url van de website. Daaronder vul je de naam van de app in.

3. App-icoon

website als Mac app

Fluid maakt zelf een app-icoon aan, maar dat is soms erg pixelig. Om het mooi te maken, importeer je via het onderste venster een eigen icoon. Zorg dat de beeldverhouding van het icoon vierkant is.

4. Nu de rest nog

website in Mac app

Klik op ‘Create’ en de app is gemaakt. Druk op ‘OK’ en ga eventueel verder met je andere favoriete websites.

5. Finder

website Mac app

Open Finder en ga naar de locatie waar je de ‘programma’s’ hebt opgeslagen. Selecteer de bestanden en sleep ze naar de map Apps. De apps duiken nu ook meteen op in Launchpad.

6. Openen

website als Mac app

Open een van je gemaakte apps. Net als bij andere Mac-apps kun je dit doen via Spotlight (Cmd+spatie) of Launchpad. Via Voorkeuren (Cmd+,) kun je nog allerlei andere opties in- of uitschakelen. Het is niet mogelijk om de app schermvullend te maken, je hebt dan de betaalde versie nodig. Jammer, maar gelukkig valt de prijs van 5 dollar (zo’n 4 euro) mee.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frederieke
Lezer
Frederieke

Hallo, dit werkt fantastisch! Hoe kan ik de grootte van de app icon in de dock aanpassen? de app icon wordt nu groter weergegeven dan de overige apps, dat ziet er rommelig uit. Het aanpassen van de grootte in het bronbestand van de afbeelding werkt helaas niet.

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hey Frederieke! Meestal zoek ik in dat geval of er al iemand een icoontje heeft gemaakt voor de website die ik omtover tot app. Op http://www.macosicons.com vind je voor de grote webdiensten altijd wel een passend icoontje. Het gedownloade .icns-bestand kun je dan bij het aanmaken van de app via Fluid selecteren. In principe kun je ook achteraf het icoontje van een app wijzigen, dat is alleen iets omslachtiger. Open het .icns-bestand in Voorvertoning, toets Cmd+A gevolgd door Cmd+C. Navigeer vervolgens naar de app waarvan je het icoontje wilt aanpassen. Selecteer hem in Finder en toets Cmd+i. Klik op het… Lees meer »