Terug naar iTip: Voorkom dat je iPhone 11 (Pro) stiekem je locatie bijhoudt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Voorkom dat je iPhone 11 (Pro) stiekem je locatie bijhoudt

Door Sven Lamers29 januari 2020 14:452 min. leestijd0

Afgelopen december was er een kleine ophef ontstaan rondom het feit dat de iPhone 11 (Pro) stiekem je locatie bijhoudt. Ook al heb je voor alle apps afzonderlijk uitgeschakeld dat die je locatie mogen weten, verschijnt rechtsboven op het scherm toch het kompasnaaldje dat aangeeft dat je locatie gebruikt wordt. Wat was er aan de hand?

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

Ultra Wideband vereist locatie

Apple heeft snel laten weten dat dit noodzakelijk is voor de zogeheten Ultra Wideband-techniek (UWB) die in de nieuwe toestellen is ingebouwd. Er zijn namelijk internationale regels die vereisen dat UWB op specifieke locaties uitgeschakeld moet kunnen worden. Je iPhone houdt in de gaten of je je op dit soort plekken bevindt zodat UWB uitgeschakeld kan worden. Eigenlijk prima dus, ware het niet dat Apple zelf zoveel reclame maakt dat je privacy (en je locatiegegevens) op een iPhone heilig zijn. In de nieuwe iOS 13.3.1 zit nu een functie waarmee je de Ultra Wideband-techniek helemaal kunt uitschakelen. We vertellen je waar.

Ultra wideband uitschakelen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ultra Wideband uitschakelen op een iPhone 11 (Pro)

De optie om de Ultra Wideband op de iPhone 11 (Pro) uit te schakelen, zit diep verstopt in de privacy-instellingen. Begrijpelijk ook, want wanneer je de techniek uitschakelt, mis je een aantal handige functies, zoals precies zien waar je AirDrop-ontvangers staan. Wil je UWB toch deactiveren? Volg dan onderstaande stappen.

  1. Open de app ‘Instellingen’ en ga naar ‘Privacy>Locatievoorzieningen>Systeem’.
  2. Zet de schakelaar ‘Netwerk en draadloos’ op grijs.
  3. Bevestig met ‘Schakel uit’.

Als je de tekst in het menu leest, zie je dat de optie ‘van invloed kan zijn op de […] Ultra-widebandprestaties’. Denk er dus aan om de functie weer te activeren wanneer de Apple Tag uitkomt. Deze gebruikt naar verluidt dezelfde techniek en maakt het mogelijk om je waardevolle spullen terug te vinden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar