Terug naar iTip: Zo werken de nieuwe Slimme annotaties in Pages
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo werken de nieuwe Slimme annotaties in Pages

Door Laura Grootaarts5 april 2018 13:522 min. leestijd0

Sinds de update van de iWork-apps voor iOS vorige week, kun je in Pages Slimme annotaties gebruiken. Dat betekent dat je een Pages-document kunt voorzien van geschreven commentaar, doorhalingen, markeringen, pijlen, enzovoorts. Het slimme zit hem in het feit dat de markeringen meebewegen met de tekst.

Slimme annotaties Pages

Slimme annotaties mac

Zorg ervoor dat je een document met wat tekst geopend hebt. Tik dan op de drie puntjes en op ‘Slimme annotatie bèta’. Met De Apple Pencil is het nog gemakkelijker, dan volstaat een tik op het scherm. Onderaan in het scherm vind je verschillende markeringsfuncties. Krabbel in de tekst.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

En wat is er nou slim aan?

Dat zie je zodra je wat extra woorden toevoegt aan de tekst. De annotaties bewegen mee en zitten als een magneet vastgekleefd aan het woord of de zin waaraan ze ooit zijn toegevoegd. Apple adviseert je in dit stadium nog wel om een duplicaat van je document te bewaren, omdat de functie nog in bèta is.

Annotaties verwijderen of verbergen

Losse annotaties verwijder je door erop te tikken en dan ‘Verwijder’ te kiezen. Wil je ze allemaal verwijderen? Tik dan op de drie puntjes en op ‘Slimme annotatie bèta’. Je krijgt dan de mogelijkheid om ze te wissen, te verbergen of te wijzigen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar