Terug naar iTip: Ongemerkt screenshots maken van Instagram Stories kan niet meer (en zo doe je het stiekem toch)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Ongemerkt screenshots maken van Instagram Stories kan niet meer (en zo doe je het stiekem toch)

Door Laura Grootaarts8 februari 2018 15:512 min. leestijd0

Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is het echt zover: je kunt niet meer ongemerkt een screenshot maken van Instagram Stories. Doe je dat toch? Dan krijgt de ander daarvan een melding. (Andersom zie jij natuurlijk ook wie er screenshots maakt van jouw verhaal.)

Screenshot Instagram Stories maken

Screenshot instagram stories

De eerstvolgende keer dat je een schermafbeelding maakt van een Instagram Story, blijft het nog bij een waarschuwing: ‘De volgende keer dat je dit doet, kan de persoon die het verhaal heeft geplaatst dit zien’. Maak je de keer daarop alsnog een screenshot, dan ziet de ander in zijn verhaal een screenshot-teken achter jouw naam.

Toch kun je voorkomen dat iemand anders jouw insta-stalkgedrag in de gaten krijgt.

De eerste methode hiervoor is het simpelst: zorg ervoor dat de story in beeld is en maak het screenshot met je iPhone in vliegtuigmodus. Om deze modus te activeren, schuif je het Bedieningspaneel vanuit onder uit het scherm naar boven en tik je op het vliegtuigje. Sluit vervolgens de app helemaal af voordat je de vliegtuigmodus weer deactiveert.

Een andere manier is de screenshots maken op je Mac of pc. Ga hiervoor naar de webversie van Instagram. Je vindt de verhalen in de balk rechts.

iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar