Terug naar iTip: Oscars 2018 kijken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Oscars 2018 kijken

Door Laura Grootaarts3 maart 2018 08:042 min. leestijd0

Het is weer zover: dit weekend worden de belangrijkse filmprijzen weer uitgereikt. Maar hoe kijk je nu naar de Oscars 2018? Een paar jaar terug was dat nog een lastig verhaal en was je als filmliefhebber aangewezen op twijfelachtige buitenlandse streams en verbindingen via vpn. Maar om de negentigste editie van de Academy Awards te volgen, hoef je je Mac of iPad niet aan te raken. Ga gewoon op de bank zitten en zet de televisie aan!

Oscars 2018 kijken

Oscars 2018 kijken: waar, wanneer, hoe?

De Oscars worden dit jaar in de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart rechtstreeks uitgezonden vanuit het Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles, gewoon op het Nederlandse Net5. De show start om 02.30 uur ’s nachts en duurt tot 5.30 uur ’s ochtends. Dat is best bijzonder: de Academy Awards werden weliswaar eerder ook al live uitgezonden op de Nederlandse televisie, maar zaten dan altijd verstopt op betaalzenders zoals Film1 (dat inmiddels ook gestopt is met het uitzenden van de Oscars). Net5 is voor praktisch iedereen met gewone kabeltelevisie beschikbaar.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch liever op de iPad of iPhone?

Dat kan, bijvoorbeeld via de app van je tv-aanbieder. Bij zo ongeveer alle digitale tv-abonnementen is het mogelijk om te kijken via de app op je iPad of iPhone. Bijvoorbeeld via KPN iTV Online en Telfort TV Online. Heb je een andere tv-aanbieder, kijk dan in de App Store of op de website van je aanbieder wat er allemaal mogelijk is voor wat betreft mobiel televisiekijken.

Oscars 2018

De meeste Oscar-nominaties zijn dit jaar voor The Shape of Water van regisseur Guillermo del Toro. Deze film kan er dit weekend vandoor gaan met in totaal dertien beeldjes. De rode loper heeft dit jaar ook een Nederlands tintje: Hoyte van Hoytema werkte aan Dunkirk en is de eerste Nederlandse cameraman die genomineerd is voor een Oscar voor cinematografie. Grimeur Arjen Tuiten is als eerse Nederlander genomineerd voor beste make-up in de film Wonder.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar