Terug naar iTip: MONO rijden met de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: MONO rijden met de iPhone

Door Laura Grootaarts25 oktober 2018 16:352 min. leestijd0

Autorijden en ondertussen appjes versturen, je Facebook checken of een push-notificatie van een nieuws-app bekijken … Multitasken achter het stuur is zelden een goed idee. Daarom heeft de overheid nu de campagne MONO in het leven geroepen. Mono staat voor: focus je op het rijden, laat je niet afleiden. Maar hoe rijd je Mono met de iPhone?

Mono rijden: laat je niet afleiden

Mono rijden iPhone

Langs de snelweg zie je ze momenteel om de haverklap staan: borden die je adviseren om Mono te rijden. Concreet betekent dat dat je op je iPhone gebruikmaakt van de functie ‘Niet storen tijdens autorijden’. Die houdt meldingen stil, staat telefoongesprekken alléén toe als die handsfree zijn en stuurt een automatisch iMessage-bericht als iemand jou een tekstbericht stuurt. Zo activeer je de functie:

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op Niet storen.
  • Tik onder ‘Niet storen tijdens autorijden’ op activeer.
  • Kies voor ‘Automatisch’

Het automatische antwoord dat verzonden wordt wanneer mensen je een sms sturen, kun je aanpassen naar ‘Hallo, ik rij MONO, zie je bericht later.’ Maar je kunt ook het vooraf ingestelde bericht laten staan, of er een andere persoonlijke boodschap invoeren waaruit duidelijk wordt dat je op pad bent. Let wel: dit bericht wordt alleen verstuurd als mensen je een sms of iMessage sturen, en niet als je via WhatsApp een berichtje krijgt.

iCreate 107
iCreate 107
Apple's Netflix voor álles
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar