Terug naar iTip: Voorkom dat iPhone-apps je exacte locatie weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Voorkom dat iPhone-apps je exacte locatie weten

Door Koen van Ekeren8 december 2020 10:312 min. leestijd0

Sinds iOS 14 heeft de iPhone er een belangrijke privacy-functie bij die bijna niemand kent. Het is nu mogelijk om een veel minder nauwkeurige locatie te delen met apps. Zo kunnen apps niet zien in welke straat je precies bent en wordt het moeilijker om je te volgen.

Apps locatie delen

Minder nauwkeurige locatie delen met apps

Veel apps vragen om toegang tot je locatie. Bijvoorbeeld om de weersvoorspelling voor jouw regio te tonen, of het plaatselijke nieuws voor te schotelen. Maar is het daarvoor nodig dat ze exact weten waar je bent, tot op de straatsteen nauwkeurig? Meestal niet.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Op de iPhone kun je sinds iOS 14 ervoor kiezen om een minder precieze locatie te delen. Zo doe je dat:

  • Open de Instellingen-app.
  • Tik op ‘Privacy>Locatievoorzieningen’.
  • Tik op een app en zet het schuifje ‘Exacte locatie’ op grijs.

Je iPhone geeft nu een geschatte locatie door, die slechts tot op een paar kilometer nauwkeurig is. Hierbij gaat het om een cirkelvormige diameter. Ergens in die cirkel bevindt zich de locatie van de gebruiker, maar die is niet altijd precies in het midden.

Meer privacy

Omdat de gegevens een paar keer per uur opnieuw worden berekend, wordt het voor een app erg moeilijk om de locatie van een gebruiker te volgen. Deze iOS 14-functie geeft je dus een stuk meer privacy.

Bij vrijwel de meeste apps die toegang mogen hebben tot je locatie, is het zinvol om deze optie te activeren. Navigatie-apps als Apple Kaarten en Google Maps hebben vanzelfsprekend wél de precieze locatie nodig om goed te kunnen functioneren.

Locatie niet meer delen

Voor nog meer privacy kun je er ook voor kiezen om apps alleen toegang te geven tot je gps als je de app opent:

  • Open de Instellingen-app.
  • Tik op ‘Privacy>Locatievoorzieningen’.
  • Tik op een app en kies ‘Bij gebruik van app’.
Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar