Terug naar iTip: Zo vind je sneller een emoji op de iPhone of iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo vind je sneller een emoji op de iPhone of iPad

Door Koen van Ekeren15 april 2019 15:002 min. leestijd0

Doe je er ook altijd zo lang over om de juiste emoji te vinden? Is er iemand jarig, dan blijf je maar vegen en vegen om bij de ballonnen, confetti en serpentine uit te komen. Maar dat kan sneller! 🎈🎉🎊

iPhone emoji zoekenOnder het emoji-toetsenbord vind je allerlei icoontjes, die voor een categorie staan. Door op zo’n categorie te tikken kom je ook sneller bij je begeerde emoji, maar vaak weet je niet bij welke categorie die hoort. Dus speur je vegend alle emoji’s af en dan ben je wel even bezig. Sneller is het om het volgende te doen (zie bovenstaande video):

  • Leg je vinger even op een categorie.
  • Veeg naar rechts en links: de categorieën fungeren als een soort schuifbalk en je kunt razendsnel door de honderden emoji’s bladeren.

Like de Facebook-pagina voor meer van dit soort handige video-tips!

iCreate 110
iCreate 110
Apple Pay – Dit wil je hebben!

Emoji zoekfunctie Mac

iPhone emoji zoeken

Een zoekfunctie is er in iOS niet, zoals de Mac wel heeft. Daar roep je de emoji-kiezer op door Cmd+Ctrl+Spatie in te toetsen. Meteen zie je de knipperende cursor in de zoekbalk staan en kun je beginnen met zoeken.

In de macOS-app van WhatsApp is die zoekfunctie er ook. Na het openen van de emoji-kiezer kun je meteen beginnen met zoeken, waardoor je de juiste emotie er meteen bij hebt.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar