Terug naar iTip: Vergrendel een iPhone-app en voorkom dat mensen spieken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Vergrendel een iPhone-app en voorkom dat mensen spieken

Door Koen van Ekeren8 december 2017 15:112 min. leestijd3

Als je je iPhone uitleent, kan het fijn zijn om zeker te weten dat iemand niet stiekem spiekt in je WhatsApp-berichten, of geniepig gluurt naar je gevoelige kiekjes in de Foto’s-app. Wat je dan kunt doen is de iPhone app vergrendelen.

iPhone app vergrendelen.

iPhone app vergrendelen

Het komt ongetwijfeld wel eens voor dat je je iPhone of iPad even uit handen geeft. Bijvoorbeeld wanneer je je vakantiefoto’s deelt, of je een geinig YouTube-filmpje laat zien. Of op een feestje, zodat je vrienden ook af en toe via Spotify hun favoriete liedje kunnen streamen. Maar helaas is niet iedereen even goed op zijn of haar blauwe ogen te vertrouwen …

Gelukkig is er een oplossing: begeleide toegang. Met deze functie kun je razendsnel een iPhone app vergrendelen. De gebruiker heeft dan alleen toegang tot de openstaande app. In drie stappen stel je de vergrendelingsfunctie in:

  1. Open de Instellingen-app. Tik op ‘Algemeen>Toegankelijkheid’ en scrol helemaal naar beneden. Tik op ‘Begeleide toegang’ en zet de schakelaar achter deze functie op groen.
  2. Tik nu op ‘Toegangscode-instellingen’ en voer een code voor deze functie in, of gebruik Touch ID.
  3. Open een app die je wilt vergrendelen en tik drie keer snel achter elkaar op de thuisknop. Kies vervolgens voor ‘Start’.

Begeleide toegang is nu ingeschakeld. Wanneer de gebruiker de app wil verlaten, is de ingestelde toegangscode of Touch ID vereist om de functie te deactiveren.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

Tijdens begeleide toegang komen er overigens geen meldingen binnen. Ook de privégevoelige WhatsAppjes van je lief blijven dus veilig.

Ouderlijk toezicht

De functie is ook een uitkomst voor iPhone of iPad-gebruikers met kinderen. Zo weet je zeker dat je zoon of dochter die leuke game-app speelt en niet per ongeluk allerlei ongewenste berichten verstuurt, of bestanden verwijdert.

Meer weten over iOS 11?
Bekijk dit dossier
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Lidy stoppelman
Lezer
Lidy stoppelman

Ik word regelmatig gehackt , ik weet wie het doet maar weet niet hoe ik het stoppenkan !
Hij haalt gewoon de app ( zoals laatst “ verisure beveiliging) uit m’n iphone , verwijderd de gegevens, ondanks het wachtwoord, en zet lege icoontje terug! hijkraakt alle wachtwoorden en pincodes! Het enige wat veilig is , is digd! Ik weet me geen raad! en moet iphone weer leeg laten halen! Redhead

Daan
Lezer
Daan

Nou heb het geprobeerd en waarschijnlijk doe ik het fout maar hij vergrendeld wel maar na het vergrendelen kan je nergens anders heen in je tel. Dus begrijp niet dat iemand bv via spotify wat kan doen en niet in je whats app kan komen want als je het vergrendeld en je wilt iets anders doen op je tel dan moet je hem deactiveren dus heb er weinig aan

poepie
Lezer
poepie

heb ik ook