Terug naar iTip: Vergrendel een iPhone-app en voorkom dat mensen spieken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Vergrendel een iPhone-app en voorkom dat mensen spieken

Door Koen van Ekeren10 mei 2021 15:352 min. leestijd0

Als je je iPhone uitleent, kan het fijn zijn om zeker te weten dat iemand niet stiekem spiekt in je WhatsApp-berichten, of geniepig gluurt naar je gevoelige kiekjes in de Foto’s-app. Wat je dan kunt doen is de iPhone app vergrendelen.

iPhone app vergrendelen.

iPhone app vergrendelen

Het komt ongetwijfeld wel eens voor dat je je iPhone of iPad even uit handen geeft. Bijvoorbeeld wanneer je je vakantiefoto’s deelt, of je een geinig YouTube-filmpje laat zien. Of op een feestje, zodat je vrienden ook af en toe via Spotify hun favoriete liedje kunnen streamen. Maar helaas is niet iedereen even goed op zijn of haar blauwe ogen te vertrouwen …

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Gelukkig is er een oplossing: begeleide toegang. Met deze functie kun je razendsnel een iPhone app vergrendelen. De gebruiker heeft dan alleen toegang tot de openstaande app. In vier stappen stel je de vergrendelingsfunctie in:

  1. Open de Instellingen-app, tik op ‘Toegankelijkheid’ en scrol helemaal naar beneden. Tik op ‘Begeleide toegang’ en zet de schakelaar achter deze functie op groen.
  2. Tik op ‘Toegangscode-instellingen’. Zet de schakelaar achter Face ID of Touch ID op groen. Je kunt ook een toegangscode instellen.
  3. Open een app die je wilt vergrendelen en tik drie keer snel achter elkaar op de zijknop rechts. Heb je een iPhone met Touch ID? Druk dan drie keer snel achter elkaar op de thuisknop.
  4. Tik op “start’. Eventueel zie je eerst een venster opduiken. Kies hier voor ‘Begeleide toegang’.

Begeleide toegang is nu ingeschakeld. Wanneer de gebruiker de app wil verlaten, is de ingestelde toegangscode of Touch ID  of Face ID vereist om de functie te deactiveren.

Tijdens begeleide toegang komen er geen meldingen binnen. Ook de privégevoelige WhatsAppjes van je lief blijven dus veilig.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ouderlijk toezicht

De functie is ook een uitkomst voor iPhone of iPad-gebruikers met kinderen. Zo weet je zeker dat je zoon of dochter die leuke game-app speelt en niet per ongeluk allerlei ongewenste berichten verstuurt, of bestanden verwijdert.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar