Terug naar iTip: Activeer de donkere modus van Facebook … met een emoji 🌙
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Activeer de donkere modus van Facebook … met een emoji 🌙

Door Laura Grootaarts11 maart 2019 12:322 min. leestijd0

Steeds meer apps hebben een donkere modus, en nu geldt dat ook eindelijk voor Facebook Messenger. Maar als je zelf moet uitvogelen hoe het werkt, ga je de optie waarschijnlijk nóóit vinden – of je moet er per toeval tegenaan lopen. Daarom laten wij je zien hoe het werkt.

Donkere modus Facebook Messenger

Facebook heeft de donkere modus ingevoerd in zijn chat-app, Facebook Messenger. Met deze modus geactiveerd, verandert de achtergrond van wit naar zwart. Dat ziet er chiquer uit maar is vooral fijner voor je ogen, zeker in de avonduren of bij weinig licht. De modus is op een nogal curieuze manier te activeren.

1. Halve maan 🌙

Open een chat met iemand in Facebook Messenger en ga op zoek naar de emoji van de halve maan. Dit is de emoji die je hebben moet: 🌙. Let op: alle andere maan-emoji werken niet. Zodra je de emoji verstuurt, vallen er een heleboel dansende halve manen over het scherm.

Donkere modus facebook maan

2. Geheime donkere modus Facebook gevonden

Vervolgens verschijnt er bovenaan in het scherm een melding waarin staat dat je de donkere modus hebt gevonden. Hij is nog niet automatisch geactiveerd: tik daarvoor op de knop ‘Proberen in Instellingen’.

Donkere modus instellingen

3. Donkere modus Messenger activeren

Nu is het een kwestie van de schakelaar achter ‘Donkere modus’ op groen schuiven. De achtergrond wordt nu donker. Wil je weer terug naar de normale modus? Je vindt dit scherm ook door in het overzicht met chats linksboven op je profiel te tikken.

Donkere modus schakelaar

iCreate 115
iCreate 115
Deze 53 geniale Apple trucs ken je nog niet
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar