Terug naar iTip: Apple Pay instellen op iPhone, Apple Watch en andere Apple-apparaten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Apple Pay instellen op iPhone, Apple Watch en andere Apple-apparaten

Door Sven Lamers3 september 2019 13:253 min. leestijd0

Vandaag werd bekend dat Apple Pay naar veel meer Nederlandse banken komt. Apple Pay kun je op bijna alle apparaten van Apple gebruiken: iPhone, iPad, Apple Watch en Macs. Een bijzonderheid is dat je een kaart voor Apple’s betaaldienst op alle apparaten afzonderlijk moet toevoegen. Wij leggen uit hoe het werkt: dit doen we aan de hand van de ING. Bij andere banken die de betaaldienst (gaan) ondersteunen, werkt Apple Pay instellen op vergelijkbare wijze.

Apple Pay Safari

Apple Pay instellen iPhone

1. Wallet

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Open de app Wallet op je iPhone en tik op het plusje rechtsboven. Selecteer daarna ‘Voeg toe’ en kies de bank waar je pinpas vandaan komt. Op dit moment staan daar Bunq, ING, Monese, N26 en Revolut.

2. App

In het geval van ING heb je per se de app nodig om Apple Pay te activeren. Daarom krijg je nu de kans om deze te downloaden of te openen. Bij een aantal andere banken is het voldoende om je pinpas voor de camera van de iPhone te houden.

3. Mobiel Bankieren

Ga in de app van ING naar ‘Instellingen>Apple Pay’ en kies met welke rekening je met Apple Pay wilt betalen. Tik ten slotte op ‘Zet in Apple Wallet’ en volg de stappen.

Apple Pay instellen Apple Watch

1. Apple Watch-app

Open de Apple Watch-app op je iPhone, ga naar het tabblad ‘Mijn Watch’ en navigeer naar ‘Wallet en Apple Pay’. Volg weer de stappen na ‘Voeg kaart toe’.

2. Naar de ING-app

Je raadt het al – je hebt wederom de app van ING nodig om de kaart toe te voegen. De uitleg daarvan vind je bij stap 3 van het iPhone-onderdeel.

Apple Pay instellen iPad

1. Instellingen

Op de iPad werkt het toevoegen bijna hetzelfde als op de iPhone. Alleen begin je in ‘Instellingen>Wallet en Apple Pay’. Kies hier ‘Voeg kaart toe’.

2. App van ING

Selecteer weer de enige bank van het moment, ‘ING’, en voeg je rekening toe via de Bankieren-app zoals voor de iPhone uitgelegd. Wederom geldt: andere banken kun je later misschien rechtstreeks vanuit dit scherm toevoegen.

Apple Pay instellen op Mac

1. Systeemvoorkeuren

Op je Mac open je Systeemvoorkeuren en ga je naar het onderdeel ‘Wallet en Apple Pay’ (dit bestaat alleen op Macs met Touch ID). Kies hier ‘Voeg een kaart toe’, scan je ING-pinpas via de webcam en doorloop de overige stappen.

2. Geen Touch ID?

Heeft je Mac geen Touch ID? Ook dan kun je op je Mac gebruikmaken van Apple Pay – je hebt alleen een iPhone of Watch met Apple Pay nodig om aankopen te verifiëren.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar