Terug naar iTip: Apple News+ in Nederland gebruiken op je iPhone of iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Apple News+ in Nederland gebruiken op je iPhone of iPad

Door Koen van Ekeren1 april 2019 09:342 min. leestijd3

Met de News-app van Apple blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Sinds kort kun je ook een abonnement nemen (Apple News+), waarmee je onbeperkt toegang hebt tot Engelse kranten, tijdschriften en opiniebladen. Ook in Nederland kun je je hierop abonneren – zij het met een omweg.

Apple News Plus installeren

Apple News in Nederland gebruiken

Het is alweer vier jaar geleden dat Apple News gelanceerd werd, maar de app is nog maar in een viertal beschikbaar: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. De abonnementsdienst voor tijdschriften is er alleen in de Verenigde Staten en Canada.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Toch kun je Apple News en Apple News+ ook in Nederland gebruiken. Dit doe je door de regio van je Apple ID te veranderen:

  • Open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’.
  • Kies ‘Taal en regio’.
  • Verander ‘Regio’ naar ‘Verenigde Staten’.

De Apple News-app verschijnt nu op je iPhone of iPad. In de sectie ‘Today’ vind je het laatste nieuws. Uiteraard gaat het alleen om bronnen uit de Verenigde Staten.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Apple News Plus installeren

Midden onderin vind je Apple News+. Tik erop en kies tweemaal voor ‘Try it free’ om de abonnementsdienst een maand gratis uit te proberen. Hierna betaal je 9,99 dollar per maand. Tik op ‘Bevestig’, voer het wachtwoord van je Apple ID in en kies ‘Log in’.

Je krijgt nu een melding waarin je gevraagd wordt een betaalmethode toe te voegen. Tik op ‘Continue’ en koppel een creditcard (die je nog niet voor een ander Apple ID hebt gebruikt) aan je Apple ID. Je kunt ook een PayPal-rekening als betaalmethode opgeven.

Je hebt nu toegang tot ruim 300 Engelstalige titels, waaronder bekende tijdschriften als National Geographic en Vogue. De tijdschriften kun je lezen op je iPhone, iPad en Mac. Via Delen met Gezin deel je ze gratis met je familie.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple News+
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Christel
Lezer
Christel

In België werkt deze oplossing jammer genoeg niet. Hoewel de regio instelling werd gewijzigd naar de Verenigde Staten, komt er steeds bij de aankoop de volgende melding op “not available for your region”.

Rozemarijn
Lezer
Rozemarijn

In Nederland werkt het ook niet. Ik heb m’n regio naar VS veranderd en ingelogd via de Amerikaanse app store. Maar ik zie nergens de optie News +