Terug naar iTip: AirPods Pro pasvorm testen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: AirPods Pro pasvorm testen

Door Daan Jeuken18 november 2019 08:352 min. leestijd0

Een van de grootste verschillen van de AirPods Pro ten opzichte van de originele AirPods is dat de Pro’s met siliconen dopjes in je oren gaan. Hierdoor blijven ze beter in je oor zitten. Maar hoe weet je of je de juiste dopjes gebruikt? In deze iTip lees je hoe je de AirPods Pro pasvorm test.

AirPods Pro pasvorm

Maar hoe weet je nou welke dopjes het beste zijn voor jou? Daarvoor heeft Apple een toffe Pasvormtest ontwikkeld. Hoe werkt dit? Koppel de AirPods Pro aan je iPhone. Ga in de app Instellingen naar ‘Bluetooth’, tik achter je AirPods Pro op het i’tje en kies ‘Pasvormtest’. 

Doe de AirPods Pro in je oren en start de test. Je hoort een muziekje en een tel later ben je al klaar. Je ziet direct of je linker en rechter AirPod goed zit. Is dat niet het geval? Of vind je de dopjes niet prettig zitten? Vervang de dopjes en probeer de test nog eens. Het kan best zo zijn dat andere maten ook goed zitten.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

AirPods Pro pasvorm

Dopjes AirPods Pro wisselen

De AirPods Pro worden geleverd met drie maten oordopjes: S, M en L. Die zijn gemaakt van siliconen en klik je eenvoudig vast, waarna ze zich naar je oren vormen. Ze blijven hierdoor stevig zitten en sluiten goed af, wat ten goede komt aan de ruisonderdrukking.

Het wisselen is even friemelen, maar niet bijzonder ingewikkeld. Trek de voorkant van het dopje terug, zet je nagel achter het kleine uitsparinkje en wip het dopje van de AirPod. Een ander dopje duw je gemakkelijk weer op zijn plek.

Nieuwe ear tips kopen

De siliconen dopjes zitten stevig vast, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je ze kwijtraakt. Wel zijn deze dopjes vatbaar voor vuil en oorsmeer. Gelukkig kun je ze eenvoudig vervangen én kost dit geen rib uit je lijf. Op de Amerikaanse Apple-site vind je – via de service-afdeling – de nieuwe dopjes – ear tips – voor $ 3,95. Op de Nederlandse site ontbreekt deze vermelding vreemd genoeg, maar loop vooral een Apple Store binnen.

Welke moet ik hebben?

Ben je nieuwsgierig naar de AirPods Pro, maar twijfel je of je de Pro of de gewone AirPods moet hebben? Lees onze AirPods vergelijking om de verschillen te zien.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar