Terug naar iPhone verkopen? Met deze 5 stappen maak je hem verkoopklaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPhone verkopen? Met deze 5 stappen maak je hem verkoopklaar

Door Koen van Ekeren10 januari 2019 11:253 min. leestijd0

Wil je je iPhone verkopen of weggeven? Of het nou aan een vriend of familielid is, of een volstrekt onbekende op Marktplaats: je hebt liever niet dat er nog gevoelige gegevens op staan. Met dit stappenplan weet je zeker dat je goed zit en is je iPhone verkoopklaar.

iPhone verkopen tips

iPhone verkopen tips

Apple heeft het gelukkig eenvoudig gemaakt om een iPhone of iPad volledig te wissen. Zo weet je zeker dat de nieuwe eigenaar van je toestel geen toegang heeft tot bijvoorbeeld je persoonlijke gesprekken, foto’s en video’s. Dit moet je doen:

1. Back-up maken

back up iPhone reservekopie

Misschien heb je je gegevens al overgezet naar je nieuwste iPhone, maar anders is het belangrijk om een reservekopie (een back-up) te maken. Bij een reservekopie worden al je bestanden, apps en instellingen in iCloud opgeslagen. Deze kun je later eenvoudig terugplaatsen op je nieuwe iPhone. Zo maak je een reservekopie:

 • Open de Instellingen-app, tik bovenin op je naam en kies ‘iCloud>iCloud-reservekopie’.
 • Kies ‘Maak nu reservekopie’.

Heb je geen opslagruimte in iCloud? Dan kun je ook een back-up maken op je Mac of pc. In het artikel Zo maak je een reservekopie van je iPhone of iPad lees je hoe je dit moet doen.

2. Zoek mijn iPhone uitschakelen

zoek mijn iPhone uitschakelen

Om de iPhone goed te beveiligen, heeft Apple het niet té eenvoudig gemaakt om een iPhone volledig te wissen. Eerst moet je namelijk de functie Zoek mijn iPhone uitschakelen, en daarvoor is het wachtwoord van je Apple ID nodig. Het uitschakelen van de functie doe je zo:

 • Open de Instellingen-app en bovenin op je naam.
 • Kies ‘iCloud’, scrol naar beneden en tik op ‘Zoek mijn iPhone’.
 • Zet de schakelaar achter ‘Zoek mijn iPhone’ op grijs en voer het wachtwoord van je Apple ID in.

3. iPhone wissen

Nu kun je je iPhone volledig wissen. Álle gegevens die op je iPhone staan, worden hierbij gewist. Zo zet je je iPhone terug naar fabrieksinstellingen:

 • Open de Instellingen-app en kies voor ‘Algemeen’.
 • Scrol helemaal naar beneden en tik op ‘Stel opnieuw in’.
 • Kies ‘Wis alle inhoud en instellingen’ en bevestig.

4. Simkaart verwijderen

Ligt misschien voor de hand, maar het is iets wat je snel vergeet: het verwijderen van het simkaartje. Dat heb je op je nieuwe toestel nodig om te kunnen appen, bellen en internetten. Een iPhone-simkaart verwijderen doe je met het prikkertje dat Apple je in het witte doosje heeft meegeven, of eventueel met een paperclip. Hiermee prik je in het gaatje van het laatje, waarna je je simkaart naar buiten schuift.

5. Accessoires

Nu kun je je iPhone verkopen! Of nou ja: bijna dan. Het liefst geef je je iPhone zo compleet mogelijk mee. Dat is fijn voor de eigenaar, maar ook voor jouw portemonnee. Zoek dus naar het originele doosje en stop daar ook de meegeleverde oordopjes, oplader en andere accessoires bij. Haal er nog een doekje over voor wat bling bling en je iPhone is klaar voor de verkoop!

iCreate 109
iCreate 109
iOS 13, macOS Catalina & iPadOS
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar