Terug naar 9 iPhone-tips die je zelf nooit ontdekt zou hebben
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

9 iPhone-tips die je zelf nooit ontdekt zou hebben

Door Laura Grootaarts19 december 2019 11:444 min. leestijd2

Je iPhone heeft allerlei handige functies en de kans bestaat dat je nog dagelijks nieuwe opties ontdekt. Dit zijn wat ons betreft de allerleukste iPhone tips en trucs die je echt even moet uitproberen! Zo heb je nog meer plezier van je iPhone.

1. Inspringen in Notities

inspringen in notities

Via het Aa-teken in Notities kun je een puntsgewijze opsomming maken. Wil je een opsomming in een opsomming maken? Veeg dan de leden van de opsomming gewoon naar rechts.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Begin de dag met het weerbericht

Goedemorgen iPhone

Stap 1 als je wakker wordt: iPhone pakken. Stap 2: checken wat voor weer het wordt. Dat kan in één keer, zoals je op de bovenstaande afbeelding ziet. Doorloop gewoon de volgende stappen en je ziet het morgenvroeg wel:

 • Open de Instellingen en tik op Niet storen.
 • Zet de groene schakelaar achter ‘Gepland’ op groen.
 • Stel de uren in waarin je niet gestoord wilt worden.
 • Zet ook de schakelaar achter ‘Dim toegangsscherm’ op groen.

3. Minuten in Agenda

Agenda minuten

In de Agenda kun je afspraken plannen met intervallen van vijf minuten. Maar treinen, bussen en vliegtuigen vertrekken zelden op zo’n afgeronde tijd. Wil je op de minuut plannen? Tik dan twee keer op de tandwielen bij het aanmaken van een afspraak.

4. Muziek op een timer

Muziek timer

Even naar muziek luisteren voordat je gaat slapen – maar voordat je het weet dommel je weg! Wil je niet uren later wakker schrikken van de muziek? Stel dan een timer in. Open Klok en ga naar Timer. Kies ‘Als Timer eindigt’ en scrol naar ‘Stop afspelen’. Bepaal de tijd, tik op Start en zet een muziekje op!

5. Spatiebalk als trackpadDeze heb je misschien al vaker gehoord! Maar omdat veel mensen sinds iOS 13 problemen hebben met het verplaatsen van de cursor in een tekst, gooien we hem graag nog even in de groep. Wanneer je je vinger langer op de spatiebalk houdt, verandert deze in een trackpad. Sleep de cursor naar precies de juiste plek en laat los.

6. Extra emoji

japans emoji toetsenbord

Via het emoji-toetsenbord heb je toegang tot honderden emoji. Maar is het je niet genoeg? Er is een toetsenbord met nóg meer emoji.

 • Ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenbord’.
 • Tik op ‘Voeg toetsenbord toe’.
 • Tik op Japans.
 • Vink ‘Romaji’ aan.

Ga nu naar een app met een toetsenbord, bijvoorbeeld Berichten en open het Japanse toetsenbord via het wereldbolletje. De emoji’s zijn behoorlijk verstopt:

 • Tik op 123
 • Tik op de toets links naast de rechter shift-toets.
 • Tik in de balk boven het toetsenbord op het v’tje.

7. Pas je tekstberichten aan

Reageer met tekstbericht

Word je gebeld en komt dat niet gelegen? Dan kun je boven de groene accepteer-knop op ‘Bericht’ tikken om de beller af te wimpelen met een appje. Er staan drie standaard-berichten klaar. Maar die kun je ook aanpassen! dat doe je via ‘Instellingen>Telefoon>Reageer met tekstbericht’.

8. Niet storen op deze locatie

Niet Storen iOS 12

Soms wil je Niet storen slechts tijdelijk activeren. Of plaatselijk. Dat kan! Open het bedieningspaneel en houd het maantje harder of langer ingedrukt. Je kunt dan Niet storen inschakelen voor een bepaalde plek of duur. Overigens: langer of harder duwen op de knoppen in het bedieningspaneel roept nog veel meer extra opties op.

9. Bepaal de scrubsnelheid

scrub

Op de iPhone scrub je makkelijk door bijvoorbeeld een podcast heen door je vinger op de afspeelkop te leggen en dan eerst verticaal over het scherm te vegen: daarmee bepaal je de snelheid. Vervolgens veeg je naar links of rechts of terug of vooruit te spoelen.

Bonus-tip: abonneer je op onze nieuwsbrief

Kun je nog meer van dit soort tips gebruiken? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief. Met wekelijks heel veel Apple-nieuws en -tips!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Johan Ketelslegers
Lezer
Johan Ketelslegers

Ik heb dit al meermaals gemeld maar er is geen gehoor naar .
Het geluid moet meer regelbaar worden op verschillende plaatsen .
Als ik s’avonds stil naar iets luister en mijn geluid vergeet harder te zetten dan hoor ik mijn bel of berichtentoon de dag erop niet .
Dus geluid moet op deze verschillende platformen regelbaar zijn dat zou pas handig zijn

Hrnylmz
Lezer
Hrnylmz

Dit kan je instellen, het volume van “geluid afspelen” en beltoon kan je afzonderlijk instellen en kan je rustig muziek luisteren terwijl je beltoonvolume ongewijzigd blijft.