Terug naar Dit zijn de 10 handigste iPhone-tips volgens Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Dit zijn de 10 handigste iPhone-tips volgens Apple

Door Laura Grootaarts23 december 2021 11:083 min. leestijd0

Apple heeft op YouTube een video geplaatst waarin ze tien extreem handige iPhone-tips laten zien. Zo haal je nog meer uit je iPhone! Ken jij deze trucjes al allemaal?

1. Veeg cijfers weg in Rekenmachine

Heb je het verkeerde cijfer ingevoerd in Rekenmachine, dan is het tikfoutje eenvoudig te herstellen. Veeg boven in het scherm van rechts naar links (of andersom) om het laatst ingevoerde cijfer te wissen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Pin belangrijke content in Berichten

Ontvang je een interessant linkje via de app Berichten? Houd de voorvertoning dan langer vast en je krijgt de optie om het vast te maken. Het komt dan bovenaan in de Gedeeld met jou-lijsten te staan, bijvoorbeeld op de Startpagina van Safari.

3. Stapel widgets op je thuisscherm

Wist je dat je widgets kunt stapelen? Houd je vinger op een lege scherm op het thuisscherm totdat apps en widgets gaan wiebelen. Sleep widgets van hetzelfde formaat op elkaar om ze te stapelen.

4. Drag & drop foto’s

Houd een afbeelding vast met je duim, bijvoorbeeld in Safari, en versleep hem dan ietsje uit zijn kader. Tik dan met een andere vinger op een volgende foto om foto’s te stapelen. Blijf vasthouden, en navigeer naar een andere app. Laat daar het stapeltje foto’s los. Klinkt het vaag? Je moet het even zien. Kijk dus vooral even naar Apple’s video hierboven.

5. Bespaar tijd met tekstvervanging

Nooit meer priegelen op het toetsenbord om bijvoorbeeld je mailadres in te voeren: gebruik tekstvervanging. Ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenbord>Tekstvervanging’ en voer een afkorting in voor lange woorden of zinnen die je vaak gebruikt.

6. Supersnel je camera openen

Je hoeft je iPhone niet eens te ontgrendelen om een foto te maken. Veeg gewoon van rechts naar links over het scherm en je camera is klaar voor actie.

7. Scan documenten in Notities

Een scanner heb je eigenlijk niet nodig, want je iPhone is stiekem een scanner. Tik in de app Notities op het Camera-icoon boven het toetsenbord en kies voor ‘Scan documenten’. Eenzelfde optie vind je trouwens ook in de app Bestanden.

8. Tekst kopiëren uit foto’s

Richt je camera op een tekst en er verschijnt een geel kader omheen. Met het knopje rechtsonder kun je de tekst kopiëren en plakken. Krijg je het niet aan de praat, lees dan even onze artikel over Livetekst.

9. Snel door je foto’s

Terug naar de alleroudste foto in je Foto’s-bibliotheek? Dat is een heel eind scrollen – of je tikt snel op het klokje linksboven. Dan spring je terug naar je eerste kiekjes.

10. Zoeken vanaf je thuisscherm

Je iPhone heeft een zeer krachtige zoekfunctie: Spotlight. Maar die moet je maar net weten te vinden. Veeg vanaf het midden van je thuisscherm naar beneden en voer je zoekwoord in.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar