Terug naar Zo pas je het uiterlijk en de geluiden op de iPhone SE aan (deel 2)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo pas je het uiterlijk en de geluiden op de iPhone SE aan (deel 2)

Door Sven Lamers21 mei 2020 10:023 min. leestijd0

Heb je de nieuwe iPhone SE van Apple weten te bemachtigen? Een uitstekende keus! Volgens ons heb je hiermee de iPhone met de beste prijs-kwaliteitverhouding van de laatste jaren. Het maakt niet uit of je bent overgestapt van een oude iPhone of een Android-telefoon – met onze handige tips zorg je ervoor dat je SE en het besturingssysteem er precies zo uitziet als je wilt. Dit artikel maakt deel uit van onze iPhone beginnersgids.

iPhone SE

1. Kies je eigen achtergrond

Zonder een zelfgekozen achtergrond voelt een iPhone toch altijd een beetje generiek aan. Door een eigen foto te gebruiken maak je je telefoon meteen wat persoonlijker. Nadat je een foto via de Camera-app hebt gemaakt, verschijnt die in de app Foto’s. Open hem daar en tik linksonder op de Deel-knop – een vierkant met een pijltje. Scrol in het menu een beetje omlaag en kies ‘Gebruik als achtergrond’. Zorg voor een mooie uitsnede en kies daarna ‘Stel in>Beide’. Bij iOS heb je daarnaast de mogelijkheid om verschillende achtergronden voor het ‘Toegangsscherm’ en ‘Beginscherm’ in te stellen. Het toegangsscherm is het eerste scherm dat verschijnt voordat je de telefoon ontgrendelt (met de klok en datum), op het beginscherm staan alle apps. Wil je een verschillende achtergrond voor deze twee schermen gebruiken, kies je bij ‘Stel in’ voor ‘Toegangsscherm’ of ‘Beginscherm’.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Achtergrond

2. Verander je ringtone

Net als de achtergrond zorgt een andere beltoon op je iPhone SE voor een stukje individualiteit. Hiervoor open je ‘Instellingen>Horen en voelen’. Onder het kopje ‘Geluiden en trillingspatronen’ vind je de verschillende situaties waarvoor je een ander geluid kunt kiezen. Het belangrijkst is natuurlijk ‘Beltoon’, maar ook de ‘Sms-toon’ zul je best vaak horen. Tik op een van de items en kies op het volgende scherm een van de standaard meldingstonen. Een melodie kopen kan ook, via de ‘Tone Store’ die je bovenin vindt.

3. Pas de tekstgrootte aan

Vind je de letters op je nieuwe iPhone te klein of juist te groot? De grootte is gemakkelijk aan te passen – en dat heeft dan ook effect op alle apps die op je telefoon staan. Open ‘Instellingen>Beeldscherm en helderheid’ en ga naar ‘Tekstgrootte’. Met het schuifje onderaan stel je de tekstgrootte in en aan de hand van het voorbeeld zie je alvast hoe groot de teksten worden. Mocht je nog grotere tekst willen: in ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Weergave en tekstgrootte>Grotere tekst’ maak je de tekst nóg groter.

tekstgrootte

Extra tip: lees onze nieuwsbrief

Vind je dit soort tips bijzonder handig? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Boordevol Apple-nieuws en tips.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar