Terug naar Is de iPhone SE nieuw voor je? Handige tips! (deel 1)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Is de iPhone SE nieuw voor je? Handige tips! (deel 1)

Door Laura Grootaarts19 mei 2020 10:313 min. leestijd0

Sinds enkele weken ligt de nieuwe iPhone SE in de winkels: een nieuwe iPhone in een oud jasje. En voor een bijzonder mooie prijs. Voor veel mensen is dit  het moment om toe te slaan. Misschien mag je jezelf nu voor het eerst een iPhone-eigenaar noemen! Is de iPhone SE nieuw voor je? Dan heb je heel wat te ontdekken. In deze reeks artikelen rondom het thema iPhone beginnersgids geven we je een hoop tips om direct mee aan de slag te gaan. Zo leer je je iPhone goed kennen – en mogelijk steken ook verstokte iPhone-gebruikers er nog iets van op.

iPhone SE 2020

1. iPhone SE uitzetten

Het eerste wat je met je iPhone doet, is hem aanzetten. Maar … hoe zet je hem weer uit? Dat kan op verschillende manieren. De eerste methode is via de knop rechts op het toestel waarmee je hem ook hebt ingeschakeld: deze moet je behoorlijk lang vasthouden, tot de schuifbalk ‘Zet uit’ verschijnt. Deze versleep je, daarna duurt het nog ongeveer een halve minuut tot hij uit is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Je iPhone SE uitzetten kan ook via de app Instellingen – de app met de grijze tandwieltjes. Tik hierin op ‘Algemeen’: helemaal onder in dit nieuwe scherm kun je op de blauwe knop ‘Zet uit’ tikken.

2. Snelcursus Thuisknop

iPhone SE 2020 thuisknop

De Thuisknop onderaan het scherm bevat een vingerafdrukscanner en is veelzijdiger dan je misschien verwacht. We noemen een aantal belangrijke dingen om met de thuisknop te doen:

Eén keer drukken: duw één keer op de thuisknop om je telefoon te ontgrendelen. Zit je in een app en wil je terug naar het thuisscherm, dan druk je ook één keer op het thuisscherm.

Twee keer drukken: hiermee open je alle apps die je geopend hebt. Veeg naar de app de je wilt gebruiken en tik erop om deze te activeren. Je kunt in deze weergave ook apps afsluiten door ze naar boven te vegen.

Twee keer tikken: twee keer snel tikken (dus niet duwen) op de thuisknop activeert de functie Bereikbaarheid. De inhoud van het scherm schuift naar beneden en je bedient je iPhone zo eenvoudig met één hand. Bereikbaarheid moet je eerst nog wel even aanzetten: via ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Aanraken’

Langer indrukken: houd je de thuisknop langer ingedrukt, dan roep je spraak-assistent Siri op.

3. Trucje om sneller te typen

De meeste iPhone-gebruikers hebben snel genoeg uitgevogeld dat je via de 123-toets op het toetsenbord toegang hebt tot diverse cijfers en leestekens. Maar het kan sneller! Om een cijfer of leesteken te typen, raak de 123-toets aan, blijf je je vinger op het toetsenbord houden en veeg je naar het teken dat je nodig hebt. Laat het scherm hier pas los om het teken te typen. Daarna verschijnt automatisch weer het gewone toetsenbord.

4. Het volume van de wekker instellen

Met de app Klok stel je je wekker in en dat spreekt grotendeels voor zich. Maar waar bepaal je het volume van de wekker? Dat doe je op een andere plek, via de app Instellingen. Ga naar ‘Horen en voelen’ en sleep de schuifknop onder ‘Beltoon en meldingen’ naar links of naar rechts voor het gewenste volume – je hoort meteen een voorbeeld.

Extra tip: lees onze nieuwsbrief

Vind je dit soort tips bijzonder handig? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Boordevol Apple-nieuws en tips.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar