Terug naar Je iPhone schoonmaken? Zo is-ie weer bacterievrij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Je iPhone schoonmaken? Zo is-ie weer bacterievrij

Door Laura Grootaarts5 maart 2020 11:212 min. leestijd0

Je wilt het misschien niet weten, maar je iPhone is een ideale drager van bacteriën. Op elke vierkante centimeter van je toestel nestelen zich er duizenden. Die neem je bijvoorbeeld mee na een bezoekje aan het toilet. Je iPhone schoonmaken is dan ook geen verkeerd idee, maar hoe doe je dat goed?

iPhone schoonmaken

iPhone schoonmaken tips

Je iPhone draag je altijd en overal met je mee en is daardoor één grote bacteriebom. Die veeg je niet vluchtig weg met je mouw; je kleine metgezel heeft een betere schoonmaakbeurt nodig. Je moet wel weten wat je doet, want anders loop je het risico je iPhone te beschadigen. In deze workshop helpen we je je stapsgewijs naar een schone iPhone.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Uit zijn hoesje

Peuter de iPhone uit zijn hoesje voordat je begint. Maak het hoesje ook schoon, want in de case kan zich allerlei viezigheid verzamelen. Een siliconen en doorzichtig iPhone-hoesje kun je het beste schoonmaken met zachte en licht vochtige doek. Poets bij een leren hoesje met een schone doek, warm water en milde handzeep.

2. iPhone schoonmaken met brilpoetsdoekje

Tijd om de iPhone onder handen te nemen. iPhones hebben een coating en met reinigingsmiddelen beschadig je die. Gebruik daarom een zachte, pluisvrije doek zoals een brilpoetsdoekje. Die mag je eventueel iets nat maken. Tissues, keukenpapier en handdoeken zijn uit den boze: daarmee krijg je krassen op het scherm. Droog na het poetsen het beeldscherm goed na met een droge doek.

3. Reinig de poort

De Lightning-poort raakt vanzelf steeds meer verstopt met allerlei stofdeeltjes en vuil. Dat is niet alleen vies, maar het zorgt er ook voor dat je iPhone steeds moeizamer oplaadt. Wroet voorzichtig met een Gum Pick in de Lightning-ingang. Het zal je verbazen wat voor stof en andere viezigheid je eruit vist. Gebruik geen houten of metalen tandenstokers of ragertjes, daarmee kun je schade veroorzaken.

Deze tips komen uit iCreate.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar