Terug naar iTip: iPhone geblokkeerd na foute code? Zo lang duurt het!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: iPhone geblokkeerd na foute code? Zo lang duurt het!

Door Daan Jeuken7 april 2022 16:002 min. leestijd6

Je iPhone wordt geblokkeerd bij een aantal verkeerde codes, waardoor je een aantal minuten moet wachten. En als ‘Wis gegevens’ is ingeschakeld, dan wordt op een gegeven moment je hele iPhone gewist. Maar wanneer gebeurt dat precies? Je leest het in dit artikel.

Wis gegevens iPhone

iPhone wis gegevens

Heb je op je iPhone (of iPad) wel eens de optie ‘Wis gegevens’ gezien? Activeer je deze, via ‘Instellingen>Touch ID/Face ID en toegangscode’, dan wordt je apparaat gewist als er tien keer een verkeerde toegangscode wordt ingetoetst.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Veel mensen durven deze veiligheidsmaatregel niet in te schakelen, omdat ze bang zijn dat de iPhone per ongeluk wordt leeggegooid als een (klein)kind hem te pakken krijgt en met de cijfercode zit te spelen. Apple zou echter Apple niet zijn als deze functie niet wat slimmer in elkaar zat.

iPhone geblokkeerd: minuten wachten?

iPhone geblokkeerd minuten wachten

Toetst iemand zes keer de verkeerde code in, dan wordt het iOS-apparaat één minuut vergrendeld – alleen het alarmnummer kan nog gebeld worden. Is de zevende poging weer fout, dan duurt de blokkering vijf minuten. Na de achtste fout is de wachttijd een kwartier, na de negende een uur. De angst dat een enthousiast kind even tien foute inlogpogingen doet is dus minder gegrond: dat duurt een kleine anderhalf uur.

Bovendien wordt het apparaat na de tiende mislukte poging sowieso vergrendeld, ook als je ‘Wis gegevens’ hebt uitgeschakeld. De enige manier om het nog aan de praat te krijgen, is via de herstelmodus. Daarbij wordt het apparaat sowieso gewist. Het enige verschil dat deze functie dus maakt, is als volgt: wil je het wissen en herstellen zelf doen, of mag de iPhone dit automatisch voor je doen? De tweede optie is dan een stuk gemakkelijker!

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Manon
Lezer
Manon

Ik kom niet in me iPhone want ik heb het verkeerde wachtwoord ingevuld en ik weet het wachtwoord niet meer.

luc
Lezer
luc

hahaha

menneke
Lezer
menneke

boef

moire
Lezer
moire

dat heb ook

Ruben
Lezer
Ruben

Ik heb wel een goede telefoon en hersenen

Aruna Kewalapat
Lezer
Aruna Kewalapat

Ik heb gegevens uit mn oude iPhone 6S gewist. Bij opnieuw opstarten vroeg het om wachtwoord instellen, ik heb mijn oude wachtwoord ingesteld. Daarna heb ik geen apple id, geen icloud, geen vingerafdruk ingesteld. Dit zou iklater alsnog kunnen instellen. En nu kan ik met mijn opnieuw ingestelde wachtwoord mijn geresette iPhone niet meer in. Ik snap niet waarom het mijn wachtwoord niet meer herkent.