Terug naar Waarom je soms knoppen en soms een schuifbalk krijgt als je gebeld wordt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Waarom je soms knoppen en soms een schuifbalk krijgt als je gebeld wordt

Door Laura Grootaarts9 juni 2020 11:302 min. leestijd0

Word je gebeld op je iPhone, dan kunnen er twee dingen gebeuren. Óf krijgt een scherm met daarop twee knoppen: een groene knop om het gesprek te beantwoorden, een rode om het te weigeren. Óf je krijgt een scherm met in plaats van die twee knoppen een schuifbalk waarmee je het gesprek kunt aannemen – de rode weiger-optie is in geen velden of wegen te bekennen.

Hoe kan dat nou? En hoe weiger je een telefoontje wegdrukken als de knop daarvoor niet in beeld is?

Twee schermen telefoongesprek

Twee manieren om een telefoontje te beantwoorden

Nee, hier is geen sprake van toeval of willekeur. Het scherm met de twee knoppen krijg je te zien op het moment dat je al met je iPhone bezig bent. De schuifbalk verschijnt wanneer je iPhone vergrendeld is. Daar zit een idee achter: de schuifbalk verkleint de kans dat je per ongeluk een gesprek accepteert terwijl je iPhone in je broekzak zit.

Blijft de vraag: hoe weiger je een inkomend gesprek als de schuifbalk in beeld is en er dus geen rode nee-knop is? Dat doe je met de zijknop of sluimerknop van je telefoon. Bij twee keer snel drukken stopt de oproep gelijk en gaat de beller linea recta naar de voicemail.

Druk je niet twee maar één keer, dan stopt je ringtone maar blijft de beller nog steeds de kiestoon horen. Je kunt dan nog supersnel even afmaken waar je mee bezig bent en dan alsnog opnemen.

In iCreate 119 vertellen we je alles over beltonen. Deze tip is een voorproefje. iCreate is vanaf half juni verkrijgbaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste uitgave en voor het beste Apple-nieuws:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar