Terug naar Beveilig je iPhone-foto’s met een wachtwoord
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Beveilig je iPhone-foto’s met een wachtwoord

Door Koen van Ekeren25 april 2022 15:512 min. leestijd3

Misschien heb je foto’s op je iPhone die je graag wilt bewaren, maar die je liever niet aan iedereen laat zien. Die kiekjes wil je dan afschermen met een code of wachtwoord, maar dat staat de iOS-app Foto’s niet toe. Wat je wel kunt doen, is de foto’s verbergen in de kluis die Private Photo Vault heet.

iPhone foto's beveiligen met wachtwoord

Private Photo Fault

Een nachtmerrie: je geeft je iPhone aan een vriend, moeder of collega die je je vakantiefoto’s wilt laten zien. En terwijl diegene fanatiek langs de hagelwitte stranden, palmbomen en cocktails swipet, besef je dat er nog een paar ondeugende foto’s op staan. En dat besef kwam te laat.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Op zo’n moment zou je willen dat je de foto’s verscholen had in de gratis iOS-app Private Photo Vault.  Na het downloaden van de app voer je een viercijferige code in. Deze heb je straks nodig om de app te kunnen openen. Daarna tik je op ‘Select Photos’ en geef je de app toegang tot je foto’s van de Foto’s-app. Vervolgens selecteer je in de fotobibliotheek de plaatjes die niet geschikt zijn voor de ogen van je vriend, moeder of collega.

Die foto’s worden verplaatst naar de app en met één tik wis je ze uit de Foto’s-app. Gebruik je iCloud-foto’s, dan staan ze ook niet meer op je andere iOS- of macOS-apparaten. Wel moet je ze nog even handmatig uit de map ‘Recent verwijderd’ halen.

De app heeft ook een ingebouwde webbrowser. Hiermee komen gedownloade foto’s direct terecht in de app – zonder tussenkomst van Apple Foto’s. Ook heeft de app een camera-functie, waarmee je gemaakte kiekjes alleen in Private Photo Vault komen te staan.

iPhone foto’s beveiligen met wachtwoord

Vanaf dit moment breekt het zweet je niet meer uit als je je iPhone uitleent. Alleen in de app Photo Vault vind je je gevoelige plaatjes terug en bij het openen van de app is jouw viercijferige code vereist. Voor een extra beveiligingslaag kun je mappen ook een wachtwoord geven – zo weet je zeker dat je foto’s en slaapkamertapes veilig zijn. Er zijn zelfs bewerkingsopties om de foto’s te verfraaien voordat je ze verstuurt.

De app kun je één week gratis uitproberen. Daarna betaal je € 7,99 per maand, of € 34,99 per jaar.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Anoniem
Lezer
Anoniem

hey erg bedankt heeft me echt geholpen

MeS
Lezer
MeS

Dit is een tijdelijke oplossing. Ik als 12 jaar lang Android gebruiker had in het verleden, 9 jaar geleden een beveiliging app voor foto’s van derden geïnstalleerd op mijn Samsung android om mijn pikante of belangrijke foto’s te beveiligen in een kluis. Dit is allemaal zo achterhaald nu en Apple loopt hiermee 9 jaar achter met dat van Android. Samsung heeft daarentegen al een aantal jaren een ingebouwde map dat te beveiligen is met irisscan, vingerprint, patroon of pincode. Het heet “Veilige Map”. Onbegrijpelijk dat Apple dit na zoveel jaren nog steeds niet inbouwd. Ik ben langzaam aan het overstappen… Lees meer »

Gerrit
Lezer
Gerrit

Ik heb een toestel daar zit de veilige map reeds ingebouwd met vingerprint of pincode. Vreemd dat de toestellen van Apple dat zelf nog niet ondersteunen. Knox begon jaren geleden met Samsung toestellen. Je zou toch denken dat Apple hierin vooruit zou lopen met de technologie. Niet dus. Ze moeten het van derden app partijen hebben. Haha ouderwets. Dat heeft mijn toestel al wat jaren niet meer. Foto’s, documenten, video’s veilig opgeborgen in het eigen systeem van de telefoon zelf.