Terug naar Deel je iPhone-contacten met je gezin
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Deel je iPhone-contacten met je gezin

Door Koen van Ekeren6 maart 2019 09:222 min. leestijd3

Met de functie Delen met gezin kun je veel delen, zoals apps, iCloud en Apple Music. Het delen van Contacten is er niet bij. Gelukkig is er wel een manier om hier omheen te werken. Zo kun je contacten delen met gezin.

iPhone contacten delen met gezin

Het delen van contacten doen we door een nieuw iCloud-account aan te maken, waar elk gezinslid toegang toe heeft. Zo creëer je een gezamenlijk adresboek voor het gezin. In. 6 stappen leggen we uit hoe het werkt.

1. E-mailadres

contacten delen met gezin

Maak een nieuw e-mailadres aan, bijvoorbeeld via Gmail. Ga op je Mac naar ‘Systeemvoorkeuren>Internetaccounts’. Selecteer rechts ‘iCloud’ en kies ‘Maak Apple ID aan’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Nieuw Apple ID

contacten delen met gezin

Vul de invoervensters in, zoals je naam, zojuist aangemaakte e-mailadres en wachtwoord. Verifieer je account en ga terug naar het Internetaccounts-paneel in Systeemvoorkeuren.

3. Activeren

contacten delen met gezin

Zorg dat alleen de functie ‘Contacten’ staat aangevinkt. Open de Contacten-app. Selecteer de contacten die je met je gezin wilt delen door erop te Cmd+klikken. Met Cmd+A selecteer je de hele lijst.

4. Plakken

contacten delen met gezin

Toets Cmd+C om de lijst te kopiëren, klik in het paneel links op het aangemaakte iCloud-adres en toets Cmd+V. Laat je gezinsleden nu inloggen met het nieuwe Apple ID.

5. Gezinsleden

contacten delen iPhone

Op de Mac loggen de gezinsleden op het paneel Internetaccounts van Systeemvoorkeuren in met het Apple ID uit stap 2. Vervolgens activeren ze alleen de optie ‘Contacten’ in de iCloud-voorkeuren.

6. Contacten delen

iPhone contacten delen

Op een iOS-apparaat gaan ze naar ‘Instellingen>Wachtwoorden en accounts>Nieuw account>iCloud’. Wederom activeren ze alleen ‘Contacten’. Alle contacten van dat account worden nu gedeeld.

Dit artikel staat in iets andere vorm in iCreate 106. In deze uitgave leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is als je Delen met Gezin geactiveerd hebt. Je koopt iCreate 106  in de winkels of in de webshop:

iCreate 106
iCreate 106
45 Mac-problemen gemakkelijk opgelost
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mrwhoopie
Lezer
Mrwhoopie

Ik heb een gedeelde account met het gezin en we delen dus de contacten, echter in de activiteiten app staat nu overal mijn naam, past mijn vrouw haar “contactkaart” aan naar haar naam dan staat in mijn GSM ook ineens mijn vrouw haar contactkaart en zo worden ineens ook al mijn verdiende medailles onder haar naam geregistreerd.

Pieter
Lezer
Pieter

hi! heb jij heirvoor een oplossing gevonden? ik heb namelijk hetzelfde issue momenteel…

Hans Forma
Lezer
Hans Forma

Ik heb twee vragen: 1. Met mijn vrouw, die een eigen Apple ID heeft, deel ik al mijn agenda. Kunnen we daarnaast met een nieuw gezamenlijk Apple ID alleen mijn contactenlijst delen en gezamenlijk bijwerken zonder onze gezamenlijke agenda kwijt te raken? Met andere woorden: kunnen aan MacBook, iPhone en iPad tegelijkertijd twee Apple ID’s gekoppeld zijn die elkaar niet in de weg zitten? 2. Ik heb ook al een Google (gmail-)contactenlijst die ik niet in mijn Apple contactenlijst wil hebben. Kan ik daarnaast een nieuw gezamenlijk gmail-adres aanmaken en gebruiken voor het delen van mijn Apple contactenlijst zonder dat… Lees meer »