Terug naar iPhone-batterij snel leeg sinds iOS 16? Dit doe je eraan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPhone-batterij snel leeg sinds iOS 16? Dit doe je eraan

Door Koen van Ekeren14 september 2022 13:434 min. leestijd1

Widgets op het toegangsscherm, verbeterde notificaties, nieuwe functies in Foto’s en nog veel meer: iOS 16 brengt interessante vernieuwingen met zich mee. Toch is niet iedereen blij met de software. Veel iPhone-gebruikers merken op dat de batterij sinds iOS 16 snel leeg raakt.

Batterij snel leeg

Batterij iPhone snel leeg

Kort nadat de iOS 16-update was verschenen, viel het sommige iPhone-gebruikers op dat de accu snel leeg gaat. Traditiegetrouw zijn er bij een nieuwe update van het besturingssysteem meer klachten over de batterijduur, maar dit keer zijn het er meer dan gebruikelijk.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Voor wie last heeft van een mindere batterijduur: er is een goede verklaring voor. Bij grote updates voert je toestel namelijk eenmalig allerlei processen op de achtergrond uit, waardoor de batterijduur een paar dagen wat minder is dan je gewend bent. Ook kan de batterijconditie (‘Instellingen>Batterij’) opnieuw aan het kalibreren zijn, waardoor het percentage wat daar staat ineens lager kan liggen na de update. Dit corrigeert zichzelf na een paar dagen, net als de achtergrondprocessen.

Dat de batterij sneller leegloopt, kan ook te maken hebben met de nieuwe animerende wallpapers op het toegangsscherm. De Astronomie-achtergronden tonen een 3D-weergave van de aarde, de maan of het zonnestelsel, of een geanimeerde weergave van de huidige weersomstandigheden. Het ziet er ontzettend gaaf uit, maar het vreet veel batterij. Wil je een langere batterijduur, dan kun je beter een statische achtergrond kiezen.

Bovendien kunnen batterijproblemen worden veroorzaakt door bugs die worden verholpen bij een volgende software-update. Meestal is de batterijduur na een paar dagen weer op het oude niveau. Blijft het behelpen en loopt de iPhone-batterij nog steeds snel leeg? Kijk dan naar de onderstaande tips.

Tips voor een langer batterijduur

Er zijn een aantal handige manieren om de levensduur van je batterij op te vijzelen:

1. Kijk naar de apps

batterijverbruik app

Controleer welke apps zich vooral schuldig maken aan je snel leegtrekkende batterij. Dit zie je via ‘Instellingen>Batterij’. Scrol naar beneden en je ziet welke apps het meest van de accu vreten. Wellicht kun je deze apps vaker links laten liggen. Of juist door ze helemaal af te sluiten. Kijk daarom ook of een app veel actief is geweest op de achtergrond; dit doe je door in dit scherm op de naam van een app te tikken. In dat geval is het handig om locatievoorzieningen voor de betreffende app uit te schakelen (zie tip 2), en/of te voorkomen dat de app zich op de achtergrond ververst (zie tip 4).

2. Locatievoorzieningen

locatievoorzieningen

Kijk ook naar welke apps op de achtergrond je locatie checken, want gps vreet enorm aan de batterij. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’. Met de bovenste schakelaar schakel je locatievoorzieningen in één klap voor alle apps uit. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit alleen voor specifieke apps te doen. Geef bijvoorbeeld aan dat ze alleen toegang hebben ‘Bij gebruik van app’.

3. Energiebesparingsmodus

 

energiebesparingsmodus iPhone

Misschien wel de eenvoudigste manier om de accuduur te verlengen, is door de energiebesparingsmodus te activeren. Dat stel je in door bij ‘Instellingen>Batterij’ de schakelaar te activeren. Met deze modus wordt de achtergrondactiviteit verminderd. Taken zoals het ophalen van de mail, apps verversen op de achtergrond en automatische downloads worden dan (gedeeltelijk) uitgeschakeld.

4. Beperk de achtergrondactiviteit

accuduur iPhone

Veel apps verversen zich op de achtergrond, om alvast de nieuwste data in te laden. Op het moment dat je de app opent, is hij dus up-to-date. Dat is handig, maar het kost ook energie. Via ‘Instellingen>Algemeen>Ververs op achtergrond’ geef je aan welke apps dit mogen doen.

In het artikel iPhone snel leeg? 26 tips voor een langere batterijduur geven we nog veel meer tips over wat je kunt doen voor een betere accuduur. Heb je het idee dat het batterijpercentage niet klopt? Bekijk dan ons artikel over iPhone batterij kalibreren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ronny
Lezer
Ronny

Heb de 16 rc update al een weekje voor de officiële 16 release in gebruik en bij mij is het juist opgevallen dat batterij stukje langer meegaat.