Terug naar iOS 11: is je iPhone batterij snel leeg? Dit helpt!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 11: is je iPhone batterij snel leeg? Dit helpt!

Door Laura Grootaarts2 oktober 2017 14:573 min. leestijd0

iOS 11 is nu een paar weken uit. En hoewel de update allerlei voordelen heeft, is er ook een groot nadeel: bij veel mensen gaat de batterij veel sneller leeg dan normaal. Is je iPhone batterij snel leeg? Wij geven je 7 snelle tips om de accuduur van je iPhone weer wat op te vijzelen.

1. Batterijgebruik: waarom is je iPhone batterij snel leeg?

Batterijgebruik: waarom is je iPhone batterij snel leeg?

Allereerst is het handig om je batterijgebruik in kaart te brengen. Open de Instellingen en ga naar ‘Batterij’. Hier zie je welke apps of functies het meeste van je batterij slurpen. Is er een app die er echt uitspringt? Let dan op je gebruik van deze app.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Bekijk de suggesties voor batterijduur

Suggesties batterijduur

Bovenaan de lijst met apps van punt één, zie je in iOS 11 soms ook suggesties voor je batterijduur. Hiermee kun je snel de grootste energieverbruikers indammen.

3. Energiebesparingsmodus inschakelen

Dreigt je batterij leeg te raken, dan stelt je iPhone voor om de energiebesparingsmodus in te schakelen. Taakjes zoals mail ophalen, apps verversen op de achtergrond, automatisch downloaden en bepaalde animaties worden dan geheel of gedeeltelijk uitgeschakeld.

Energiebesparingsmodus

Weet je vooraf al dat het een lange en intensieve dag gaat worden, dan kun je de modus meteen al activeren via ‘Instellingen>Energiebesparingsmodus’. En het kan nog sneller, want in iOS 11 is de Energiebesparingsmodus een van de optionele regelaars in het compleet vernieuwde Bedieningspaneel. Om de knop in het Bedieningspaneel te plaatsen, ga je naar ‘Instellingen>Bedieningspaneel>Pas regelaars aan’.

4. Helderheid van je scherm aanpassen

helderheid

Hartstikke mooi natuurlijk om je scherm zo helder mogelijk weer te geven. Maar dat heeft wel gevolgen voor je batterijverbruik. Het scherm is nog steeds uitstekend afleesbaar als je de helderheid iets minder uitbundig zet. De snelste manier om het aan te passen is via het Bedieningspaneel: trek de schuif met het zonnetje naar beneden.

5. Automatisch slot: al na 30 seconden sluimeren

Automatisch slot

Als je je iPhone een tijd niet gebruikt, gaat hij in slaapstand. Via ‘Algemeen>Automatisch slot’ kun je aangeven na hoeveel tijd dat moet gebeuren. Kies je voor 1 minuut of – liever nog – 30 seconden, dan is dat een stuk beter voor de batterijduur.

6. Beperk ‘Ververs op achtergrond’

Ververs op achtergrond

Door apps te verversen op de achtergrond, heb je bij het openen van de app in kwestie direct de meest actuele infomatie. Maar is dat wel bij iedere app nodig? Door apps uit te schakelen, gaat je batterij weer net even langer mee. Via ‘Instellingen>Algemeen>Ververs op achtergrond’ kun je de functie compleet uitschakelen, of per app aangeven of je wilt dat deze steeds bijgewerkt wordt.

7. Locatievoorzieningen per app uitschakelen

Locatievoorzieningen

Gps is ook al een batterijvreter. Voor lang niet alle apps is het strikt noodzakelijk dat ze weten waar je uithangt. Via ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’ geef je exact aan welke apps wel en welke niet je locatie hoeven te registeren. Of geef aan dat ze het wel mogen, maar alleen op het moment dat je de app ook daadwerkelijk gebruikt.

Scrol ook vooral helemaal naar beneden. Ergens in de onderste regionen van de lijst staat ’Systeem’ en dit opent weer een nieuwe lijst, dit keer met systeemfuncties die locatievoorzieningen gebruiken. Ook hier kun je nog het een en ander uitschakelen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar