Terug naar ‘iPad Pro 2020 krijgt Smart Keyboard met verlichte toetsen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

‘iPad Pro 2020 krijgt Smart Keyboard met verlichte toetsen’

Door Koen van Ekeren24 januari 2020 13:192 min. leestijd0

Apple werkt volop aan een nieuwe versie van de iPad Pro, die dit jaar uitkomt. Niet alleen de tablet zelf wordt grondig vernieuwd; voor de iPad Pro 2020 zou er ook een vernieuwd Smart Keyboard komen dat je erbij kunt kopen. Het toetsenbord zou uitgerust zijn met een schaarmechanisme en achtergrondverlichting.

iPad Pro 2020 smart keyboard

Smart Keyboard iPad Pro 2020

Het gerucht komt af van het Taiwanese Digitimes. Het Smart Keyboard is al een tijdje vrijwel onveranderd gebleven, maar Apple zou het toetsenbord grondig willen herzien. Een belangrijke toevoeging zouden de verlichte toetsen zijn; ideaal is als je ’s avonds met de iPad werkt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast zou het Smart Keyboard een schaarmechanisme gebruiken, net zoals de 16-inch MacBook Pro die in november werd geïntroduceerd. Een opvallend gerucht, aangezien het schaarmechanisme het toetsenbord dikker en zwaarder maakt. Bij de 16-inch MacBook Pro greep Apple vanwege klachten noodgedwongen terug naar dit mechanisme, maar bij het Smart Keyboard is hier geen duidelijke aanleiding voor.

Meer details over het Smart Keyboard zijn niet bekend. Mocht het gerucht kloppen, dan zorgt het Smart Keyboard voor een betere type-ervaring die veel wegheeft van het typen op een MacBook. We verwachten dat het Smart Keyboard niet alleen werkt met de nieuwste iPad Pro, maar dat je hem ook kunt gebruiken met de iPad Pro 2018.

Het lijkt waarschijnlijk dat het Smart Keyboard in maart al wordt aangekondigd, naast de lancering van de iPad Pro 2020. Waarschijnlijk wordt dan ook de nieuwe iPhone SE 2 onthuld.

Of pas eind 2021?

Het is nog wel afwachten of het Smart Keyboard inderdaad al in maart verschijnt. Het gerucht van het wisselend betrouwbare DigiTimes is namelijk in tegenspraak met een eerdere voorspelling van de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij beweerde dat Apple het accessoire pas eind 2021 zou vernieuwen.

In plaats daarvan zou Apple zich dit jaar wat het toetsenbord betreft volledig concentreren op de aanstaande 13-inch MacBook Pro en MacBook Air 2020, die later dit jaar worden gepresenteerd. Deze MacBooks krijgen naar verluidt hetzelfde ‘Magic Keyboard‘ als de nieuwe 16-inch MacBook Pro.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: DigiTimes

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar