Terug naar iTip: Vul je bewaarde iCloud-wachtwoorden in bij apps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Vul je bewaarde iCloud-wachtwoorden in bij apps

Door Koen van Ekeren6 november 2018 15:532 min. leestijd0

Het invoeren van je inloggegevens is sinds iOS 12 eenvoudiger dan ooit. Je bewaarde iCloud-wachtwoorden zijn nu namelijk ook binnen apps te gebruiken! In vier stappen laten we zien hoe het werkt.

iOS apps wachtwoorden invullen

De manier waarop je wachtwoorden invult, werkt op eenzelfde manier als in Safari: wanneer je bij een inlogscherm op een venster tikt, verschijnt er een menu. Daarin staan één of meerdere accounts die bij het platform horen. Tik je op zo’n account, dan worden de velden automatisch ingevuld.

En ook fijn: de wachtwoordgenerator van Safari werkt nu ook in apps. Zowel het onthouden als het bedenken van een wachtwoord laat je dus helemaal aan iCloud-sleutelhanger over!

1. Registreer

iOS apps wachtwoorden invullen

Het genereren van sterke wachtwoorden werkt ook bij verschillende apps, zoals die van de Hema. Open de app, tik op ‘Menu’ en ga naar de pagina ‘inloggen/­inschrijven’.

iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!

2. Sterk wachtwoord

iOS apps wachtwoorden invullen

Doorloop de stappen en tik op het wachtwoordveld. Meteen vult Safari een sterk wachtwoord in. Dit hoef je niet te onthouden: met een tik op ‘Gebruik sterk wachtwoord’ bewaart je iPhone het in iCloud.

3. Inloggen

iOS apps wachtwoorden invullen

Het inloggen bij apps gaat sneller dan ooit. Tik op een van de velden en je iPhone geeft meteen het account weer dat bij de dienst hoort. Met een tik op het e-mailadres zijn beide velden ingevuld.

4. Ander account

iOS apps wachtwoorden invullen

Heb je meerdere accounts voor de dienst, en wil je een ander gebruiken? Tik dan op het sleutel-icoon en kies een ander account uit. Via ‘Andere wachtwoorden’ kom je uit bij al je opgeslagen wachtwoorden.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar