Terug naar iOS 15 meldingenoverzicht: ontvang notificaties volgens jóúw schema
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 15 meldingenoverzicht: ontvang notificaties volgens jóúw schema

Door Redactie iCreate23 september 2021 08:162 min. leestijd0

Niet-dringende meldingen mogen soms best even wachten. Met het meldingenoverzicht in het nieuwe iOS 15 ontvang je ze wanneer het jou uitkomt. Om te voorkomen dat je de hele dag wordt overstelpt door een grote hoeveelheid (niet-noodzakelijke) meldingen, heeft Apple het iOS 15 meldingenoverzicht in het leven geroepen. De functie verzamelt niet-dringende meldingen die iOS-apps versturen. Deze samenvatting wordt op gezette tijden naar je verzonden. Je bepaalt zelf welke apps er in het overzicht komen, hoe vaak je de samenvattingen ontvangt en op welke tijdstippen dit gebeurt.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 15 meldingenoverzicht

iOS 15 meldingenoverzicht instellen

In het meldingenoverzicht worden de meldingen gesorteerd op prioriteit. Een kunstmatige intelligentie bepaalt de prio op basis van hoe jij je iPhone doorgaans gebruikt. Zo zie je de belangrijkste informatie vooraan in het overzicht. Je hebt hierop zelf verder geen invloed. De echt urgente notificaties (tijdsgevoelige notificaties en berichten van mensen, zoals telefoontjes en appjes) worden wel direct verstuurd. Ook als je hebt aangegeven dat de app in het overzicht moet worden weergegeven.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Gebundelde meldingen in iOS 15

1. Instellen

Het meldingenoverzicht staat standaard uit; je moet de functie dus nog activeren. Open de Instellingen-app en tik op ‘Berichtgeving’. Kies voor ‘Gepland overzicht’ en zet de schakelaar op groen.

2. Kies de apps uit

Tijd om de functie te configureren. Tik op ‘Ga door’ en kies de apps uit die in het overzicht moeten worden opgenomen. De meldingen van deze apps zie je dan pas wanneer het overzicht verschijnt.

3. Schema

Bepaal wanneer je het overzicht wilt ontvangen. Standaard is dat twee keer op een dag, via ‘Voeg overzicht toe’ stel je een extra moment in. Desgewenst pas je de tijdstippen aan – en dat kan tot op de minuut nauwkeurig.

Meer weten van iOS 15?

iOS 15 is de grote update voor je iPhone dit jaar, met een aantal grote nieuwe functies. Focus helpt je bijvoorbeeld om je te concentreren op één specifieke taak of bezigheid, door alleen specifieke apps en contactpersonen door te laten. Ook het nieuwe meldingenoverzicht, waarin de belangrijkste notificaties gegroepeerd worden, voorkomen nodeloze afleiding. Wil je meer weten over iOS 15? In iCreate 131 bespreken we de leukste nieuwe functies!

iCreate 131
iCreate 131
iOS 15: je iPhone heeft er fantastische functies bij
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar