Terug naar Aan de slag met iOS 14.6: ontdek de nieuwe functies
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Aan de slag met iOS 14.6: ontdek de nieuwe functies

Door Laura Grootaarts25 mei 2021 10:223 min. leestijd0

Apple heeft iOS 14.6 uitgebracht! De update heeft enkele leuke nieuwe functies, waaronder een verbeterde kwaliteit audio in Apple Music. Wil je de nieuwe functies direct uitproberen? Wij gaan aan de slag met de vernieuwingen.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1. Verbeterde audio-kwaliteit in Apple Music

Apple kondigde eerder al aan dat Apple Music een verbeterde geluidskwaliteit krijgt. Zo profiteer je als Apple Music-abonnee van Lossless-audio – daarmee hoor je de liedjes precies zoals ze door de artiest in de studio zijn vastgelegd. Bovendien is er ondersteuning voor ruimtelijke audio (Dolby Atmos), waarbij het geluid van alle kanten lijkt te komen. Het lijkt dan alsof je er middenin zit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Music kwaliteit

Apple gaat beetje bij beetje de hele muziekcatalogus onder handen nemen – daarmee beginnen ze overigens pas in juni. De liedjes met verbeterde kwaliteit zijn vanaf dat moment herkenbaar aan de Dolby Atmos- en Lossless-icoontjes zoals je ze hierboven ook ziet in de schermafbeelding. Apple rekent geen meerprijs voor deze functie, iedereen met een Apple Music-abonnement profiteert van de verbeteringen.

2. Podcasts-abonnementen

Met iOS 14.5 onderging de app Podcasts een grote metamorfose, waardoor de app veel meer op Apple Music lijkt. Apple kondigde toen al aan dat podcastmakers voortaan abonnementen kunnen aanbieden. Het is vergelijkbaar met een abonnement op een app.

Makers bepalen zelf het bedrag dat ze in rekening brengen en voor welke content – mogelijk verdwijnt bij sommige alles achter een betaalmuur, en bij andere slechts een gedeelte. Misschien zie je nu nog geen betaalde shows, maar het zit er dus aan te komen in iOS 14.6. Grote Engelstalige aanbieders hebben al aangegeven ermee aan de slag te gaan.

3. AirTags en Zoek mijn

AirTags verloren mail

Raak je een AirTag kwijt, dan kun je de Verloren-modus activeren. De vinder kan de tag scannen en vervolgens telefonisch contact met jou opnemen. Maar misschien zit je daar helemaal niet op te wachten, of vind je dat qua privacy niet zo handig. In plaats van je telefoonnummer, kun je nu ook je e-mailadres als contactmogelijkheid opgeven. Dat doe je zo:

 • Open de app Zoek mijn.
 • Ga naar het tabblad Objecten.
 • Tik op het verloren voorwerp.
 • Veeg het scherm naar boven en tik onder ‘Verloren-modus’ op ‘Schakel in’.
 • Tik op ‘Ga Door’.
 • Tik onder Telefoonnummer ‘Gebruik een e-mailadres’ en voer je mail in.

Maak je je nog steeds zorgen om je privacy, dan kun je in plaats van je persoonlijke mailadres je spam-adres gebruiken, of een e-mail die je speciaal voor je AirTags hebt aangemaakt.

4. Nieuwe wijzerplaat

Pride wijzerplaat en bandje

Een extraatje voor diegenen met een Apple Watch: een nieuwe kleurrijke wijzerplaat! Onlangs heeft Apple een nieuw Pride-horlogebandje uitgebracht, en daar hoort natuurlijk een passende wijzerplaat bij. Nadat je iOS 14.6 hebt gedownload, kun je op je Apple Watch watchOS 7.5 installeren, met daarin de nieuwe wijzerplaat.

Een van de manieren om de nieuwe Wijzerplaat in te stellen, is als volgt:

 • Duw wat langer op het scherm van je Watch – je voelt een tikje en het scherm verandert.
 • Veeg helemaal naar rechts, totdat de plus in beeld komt.
 • Duw op de plus.
 • Draai aan de digitale kroon totdat ‘Pride geweven’ in beeld komt.
 • Tik op de wijzerplaat.

Eventueel kun je nog wisselen tussen een schermvullende of cirkelvormige weergave van de wijzerplaat. Hiervoor houd je je vinger opnieuw wat langer op het scherm van je Watch, tik je op ‘wijzig’ en maak je je keuze met de digitale kroon.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar