Terug naar iOS 13 verschijnt vanavond: bereid je iPhone voor
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 13 verschijnt vanavond: bereid je iPhone voor

Door Laura Grootaarts19 september 2019 10:273 min. leestijd0

iOS 13 komt eraan! Naar verwachting kun je het nieuwe besturingssysteem vanavond vanaf ongeveer 19.00 uur downloaden. Is jouw iPhone al klaar voor allerlei gave nieuwe functies? Zo kun je je iPhone op iOS 13 voorbereiden!

iOS 13.1 bèta 1

Helaas: niet voor iPad

iOS was altijd het besturingssysteem voor iPhone én iPad, maar dit jaar brengt Apple daar verandering in. iOS 13 is er alleen voor de iPhone (en de nieuwste iPod touch), niet voor de iPad. Maar niet getreurd: de iPad krijgt een eigen besturingssysteem: iPadOS. Dat verschijnt pas op 30 september. Tot die tijd kun je je iPad dus nog niet updaten en blijf je iOS 12 houden. Lees ook ons artikel iOS 13 komt eraan, maar je iPad kun je niet updaten.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Meer weten over iPadOS?
Bekijk dit dossier

iOS 13 ondersteuning op welke iPhones?

ios 13 ondersteuning

Kun je je überhaupt wel updaten? Check eerst even of iOS 13 wel werkt op jouw iPhone. In de lijst hierboven zie je welke iPhones geschikt zijn voor iOS 13. De nieuwe iPhone 11  en iPhone 11 Pro liggen vanaf morgen in de winkels en worden geleverd met iOS 13. De iPhone 6 (Plus), de iPhone 5s en de iPod touch kun je voor het eerst niet meer updaten. Lees ook ons artikel iOS 13 ondersteuning: deze iPhones kun je nog updaten!

Maak een reservekopie

iOS-updates gaan over het algemeen van een leien dakje. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, maak dan vooraf toch even een back-up. De gemakkelijkste manier is om dat via iCloud te doen. Dat doe je zo:

  • Open de app Instellingen.
  • Tik bovenin op je naam.
  • Tik op de naam van je iPhone.
  • Tik op iCloud-reservekopie.

Hier zie je wanneer er voor het laatst een geslaagde kopie gemaakt is en kun je zo nodig meteen een reservekopie maken. Een alternatief is een reservekopie maken via je Mac of pc. Lees ook ons artikel iPhone backup maken.

Houd je inloggegevens bij de hand

Heb je een toegangscode voor je iPhone? Houd er dan rekening mee dat daar tijdens het updaten naar gevraagd kan worden. Hetzelfde geldt voor je Apple ID: zorg er dus voor dat je al je inloggegevens bij de hand hebt en niet nog tijdens het updaten moet gaan zoeken.

Zorg voor voldoende opslag

Heb je een iPhone met een beperkte opslagcapaciteit? Dan kan het verstandig zijn om vooraf te controleren of je voldoende ruimte hebt. Reken op 2 GB voor deze grote update. Via ‘Instellingen>Algemeen>iPhone-opslag’ zie je hoeveel ruimte je nog vrij hebt. In dit menu geeft Apple je ook aanbevelingen om snel ruimte vrij te maken, mocht dat nodig zijn. Of ruim vooraf je apps op.

iOS 13 downloaden

iOS 13 downloaden is gratis. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het installeren op je iPhone. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de stroom hangt. 19.00 uur is traditioneel het moment waarop de download beschikbaar is. Vanwege de drukte op de servers kan het downloaden even duren. We raden het je sowieso aan om even te wachten – als er problemen zijn met de download dan is dat over het algemeen vrij snel duidelijk.

 

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar