Terug naar Importeer en bewerk MIDI-bestanden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Importeer en bewerk MIDI-bestanden

Door Redactie iCreate5 februari 2011 10:502 min. leestijd0

In deze workshop laten we je zien hoe je MIDI-bestanden kunt vinden op internet en hoe je ze daarna in GarageBand kunt importeren.

MIDI-bestanden zijn geen gewone geluidsfragmenten. Een MIDIbestand bevat informatie over (opgenomen of geprogrammeerde) noten en ritme. Op internet zijn miljoenen bestanden te vinden, vooral van nummers die in de hitlijsten hebben gestaan. Als je zo’n bestand importeert in GarageBand kun je er allerlei verschillende softwareinstrumenten aan koppelen. Zo kan hetzelfde MIDI-bestand net zo gemakkelijk vertolkt worden door een drumstel als door een dwarsfluit. Dit biedt natuurlijk ongekende mogelijkheden als je bedenkt hoeveel softwareinstrumenten er standaard al geïnstalleerd zijn in GarageBand. Als je ook nog eens één van de vijf Jam Packs van Apple aangeschaft hebt, heb je eigenlijk alles tot je beschikking om jaren vooruit te kunnen.

1: Zoek MIDI-bestand
Zoek op internet naar MIDI-bestanden en er zullen verschillende websites verschijnen waar de bestanden gratis of betaald worden aangeboden. Kijk bijvoorbeeld eens op www.mididb.com.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2: Download bestand
Ctrl-klik op het gewenste MIDI-bestand en kies ‘Link opslaan als’. Kies een locatie op je harde schijf die je gemakkelijk kunt onthouden, of maak een speciale map aan voor MIDI-bestanden.


3: Open nieuw project
Open GarageBand en kies een nieuw pianoproject in het introductiescherm. Voer de naam in van het nummer dat je straks gaat importeren.


4: Slepen
Sleep het zojuist gedownloade bestand vanuit Finder in GarageBand en zie hoe de sporen automatisch gesplitst worden. Speel het nummer af.


5: Instrument veranderen
Als een partij naar jouw inzicht door een verkeerd instrument wordt gespeeld, klik dan op de ‘i’-knop rechtsonder in je venster om het ‘Spoorinfo’-paneel te openen.


6: Kies ander instrument
Selecteer een instrument en kies daarna een specifiek softwareinstrument in de lijst. Om tijd te besparen kun je tijdens het afspelen verschillende instrumenten beluisteren.


7: Wijzig effecten
Klik op een instrumentenspoor waarvan je het geluid wilt bijstellen door middel van effecten. Klik dan op het tabblad ‘Wijzig’ en je kunt je uitleven op allerlei effecten.


8: Noten aanpassen
Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je een variatie wilt maken op een partij, of dat je constateert dat de MIDI-partij niet klopt met het origineel. Dubbelklik op een partij om het noten-venster te openen.


9: Noten aanpassen (2)
Selecteer een noot om deze naar boven of onderen te verplaatsen (toonhoogte), naar links of rechts (ritme) of te slepen aan de rechterkant (langer maken). Met Backspace haal je een noot weg.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar