Terug naar iCloud-opslag vol op je iPhone? Dit kun je doen!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iCloud-opslag vol op je iPhone? Dit kun je doen!

Door Laura Grootaarts3 maart 2020 08:152 min. leestijd0

Van Apple krijgt iedereen met een Apple ID 5 GB aan iCloud-opslag cadeau. Maar dat is niet al te veel en je zult al snel merken dat je je opslag compleet verbruikt hebt. Meldt je iPhone of iPad steeds dat iCloud vol zit? Er zijn diverse manieren voor het beheren van je iCloud opslag. Dit zijn vijf tips waar je iCloud van opklaart!

1. Snijd in reservekopieën

reservekopie iclpid

Als je verschillende Apple-apparaten hebt gehad, kan het zomaar zijn dat er diverse reservekopieën zich in je iCloud zijn gaan nestelen. Heb je die niet meer nodig? Gooi ze dan weg, via ‘Instellingen>[Je naam]>iCloud>Beheer opslag>Reservekopieën’. Je zult je verbazen over wat voor ouds er nog staat, en hoeveel ruimte dat in beslag neemt. Weg ermee!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

2. Reduceer je huidige reservekopie

reservekopie icloud verkleinen

Tik in het scherm met reservekopieën ook eens op ‘deze iPhone/iPad’ om te zien wat voor gegevens daarvan gekopieerd worden – onder ‘Kies gegevens voor reservekopie’ staat een waslijst aan apps. Moet al dat gewauwel in WhatsApp bewaard worden? Zijn je TikToks écht onmisbaar? Schakel uit als je een back-up niet nodig vindt.

3. iCloud Drive opruimen

icloud driven opruimen

Hartstikke fijn dat Apple je Documenten en Bureaublad in iCloud zet zodat je ze ook vanaf je iPhone kunt benaderen, maar met een paar reusachtige bestanden loopt je cloud al snel vol. Ga naar ‘Instellingen>[Je naam]>iCloud> Beheer opslag>iCloud Drive’. In dit scherm zie je onder ‘Documenten en gegevens’ meteen de grootste bestanden. Veeg ze maar weg als je ze kwijt wilt. Tik onder in het scherm ook verder op Documents, Desktop en Downloads om te zien wat zich daar allemaal verzameld heeft. Maar let wel op: je verwijdert alles overal.

4. Houd apps uit iCloud

icloud opslag beheren

Heel veel apps dumpen allerlei gegevens in iCloud zodat de gegevens uit die apps op al je apparaten gesynchroniseerd worden. Wil je niet dat apps gebruikmaken van je kostbare cloud? Ga naar ‘Instellingen>[Je naam]> iCloud’ en zet in de lijst met ‘Apps die iCloud gebruiken’ niet relevante schakelaars op grijs.

5. Meer iCloud-opslag kopen

iCloud opslag kopen

Apple geeft 5 GB aan iCloud cadeau, maar dat is weinig. Via ‘Instellingen>[Je naam]> iCloud>Beheer opslag’ kun je je opslagabonnement verhogen. Kies voor 50 GB (€ 0,99), 200 GB (€ 2,99) of 2 TB (€ 9,99).

Deze workshop stond in iets andere vorm in iCreate:

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar