Terug naar Hoe werkt WeTransfer op iPhone of iPad?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Hoe werkt WeTransfer op iPhone of iPad?

Door Sven Lamers9 maart 2017 11:213 min. leestijd1

Om veel en/of grote bestanden over en weer te sturen is WeTransfer een uitkomst. Ook op de iPhone en iPad kun je hiervan gebruikmaken. Dit komt van pas als je bijvoorbeeld heel veel foto’s in één keer wilt delen. Hoe werkt WeTransfer? Wij laten het je zien.

Deze workshop verscheen ook in iCreate 86

iCreate 86
iCreate 86
WhatsApp – 84 supertips

Grote bestanden versturen met WeTransfer

Met de gratis WeTransfer-app verstuur je gemakkelijk foto’s en video’s vanaf je iPhone of iPad. Download en installeer WeTransfer alvast, open hem en sta toe dat de app toegang krijgt tot je fotobibliotheek. Daarna kun je aan de slag met deze workshop.

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

1. Foto’s en video’s versturen

WeTransfer versturen

Tik in de app op de foto’s en video’s die je wilt verzenden. Tik rechtsboven op ‘Next’ en voer het e-mailadres van de beoogde ontvanger, de afzender (jouw mailadres) en eventueel een bericht in.

2. Uploaden

WeTransfer uploaden

Tik ten slotte rechtsboven op ‘Transfer’. De bestanden worden geüpload. Afhankelijk van de totale grootte kan dit even duren. Laat de app open, anders wordt je upload gepauzeerd.

Bestanden ontvangen

Krijg je belangrijke bestanden toegestuurd via WeTransfer? Dan download en open je deze ook op de iPhone of iPad om ze snel in te zien. Dit werkt als volgt:

1. Slechts één bestand ontvangen?

Ontvang je in je mail één bestand via WeTransfer? Dan is het heel eenvoudig. Je kunt in de mail gewoon op de knop Downloaden tikken. Het bestand wordt dan in de browser geopend; via de deel-knop ga je verder.

2. Meer bestanden ontvangen?

WeTransfer ontvangen

Om meerdere bestanden te downloaden, heb je de (eveneens gratis) app WinZip nodig, die te vinden is in de App Store. De eerste keer dat je deze app opent, selecteer je de Free Trial.

3. Bestanden downloaden

WeTransfer bestanden downloaden

Als het uploaden klaar is, dan wordt er een mailtje met een link naar de bestanden verstuurd. Als ontvanger tik je in dit mailtje op de knop ‘Download’.

4. Alle bestanden gezipt

Zip

Op het volgende scherm zie je de verschillende bestanden. We gaan ze allemaal in één zip-bestand downloaden. Veeg naar beneden en tik op ‘Download alle bestanden’.

5. Wachten maar

WeTransfer alle bestanden

Net als het uploaden, kan het even duren voordat het downloaden klaar is. Is het zip-bestand binnen, dan zie je een scherm zoals hierboven. Tik op ‘Open met WinZip’.

6. Uitpakken

WeTransfer download

WinZip laat je de inhoud zien van het zip-bestand. Tik op de verschillende bestanden om ze een voor een in de app te bekijken. Maar we willen ze natuurlijk ook los opslaan.

7. Opslaan

WeTransfer opslaan

Tik op het deel-icoon als je een bestand geopend hebt. Vervolgens kies je de optie ‘Save Image’, ‘Save Video’, of ‘Add to iCloud Drive’, afhankelijk van het type bestand.

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Barbé Peter
Lezer
Barbé Peter

Ik en mijn vrouw hebben vakantie foto’s genomen met onze i-phone. We willen een fotoalbum maken van die foto’s. Moeten we dan eerst die foto’s overzetten op onze i-pad of kan dat rechtstreeks van onze i-phone? Ik heb geen vaste computer meer.