Terug naar Hoe werkt WeTransfer op iPhone of iPad?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Hoe werkt WeTransfer op iPhone of iPad?

Door Sven Lamers9 mei 2022 15:003 min. leestijd1

Om veel en/of grote bestanden over en weer te sturen is WeTransfer een uitkomst. Ook op de iPhone en iPad kun je hiervan gebruikmaken. Dit komt van pas als je bijvoorbeeld heel veel foto’s in één keer wilt delen. Hoe werkt WeTransfer? Wij laten het je zien.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bestanden versturen met WeTransfer

Met de gratis WeTransfer-app verstuur je gemakkelijk foto’s, video’s en andere bestanden vanaf je iPhone of iPad. Download en installeer WeTransfer alvast, open hem en sta toe dat de app toegang krijgt tot je fotobibliotheek. Daarna moet je nog even een account aanmaken voordat je met deze workshop aan de slag kan. Wij laten vervolgens zien hoe WeTransfer werkt, oftewel hoe je bestanden verstuurt of ontvangt!

1. Foto’s en video’s kiezen

Hoe werkt wetransfer

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Tik in de WeTransfer-app op het plusje en kies ‘Foto- en videobibliotheek’ of ‘Bladeren’. Selecteer vervolgens alle foto’s, video’s of andere bestanden die je wilt verzenden. Tik rechtsboven op ‘Voeg toe’, wacht tot de bestanden zijn geüpload en tik onderin op ‘Volgende’.

2. Versturen

Hoe werkt wetransfer

Je hebt nu twee opties om je bestand(en) te versturen. Tik op ‘Versturen als e-mail’ als je het naar iemand wilt mailen. Voer nu het e-mailadres van de ontvanger, de naam van het gezamenlijke bestand en eventueel een bericht in.

Als je iemand via een andere app een link naar de bestand(en) wilt sturen, tik je op ‘Creëer mijn link’. Voer nu een naam en eventueel een bericht in. Tik nu op ‘Link kopiëren’ en verstuur de link naar de beoogde ontvanger.

3. Uploaden

Hoe werkt wetransfer

Tik ten slotte onderin op ‘Versturen’. Alle geselecteerde bestanden worden geüpload. Afhankelijk van de totale grootte kan dit even duren. Laat de app open, anders wordt je upload gepauzeerd.

Bestanden ontvangen

Krijg je belangrijke bestanden toegestuurd via WeTransfer? Dan download en open je deze ook op de iPhone of iPad om ze snel in te zien. Dit werkt als volgt:

1. Bestand ontvangen?

WeTransfer

Heb je in je inbox een of meerdere bestanden ontvangen via WeTransfer? Open dan deze mail en tik op de downloadlink. Of tik op de link als je hem via een andere app hebt ontvangen. Het gezamenlijke bestand wordt in beide gevallen in de app geopend.

2. Over het bestand

WeTransfer

Wanneer de app is geopend, zie je direct wat informatie over alles wat je gaat downloaden. Zo lees je wie de afzender is, uit welke bestanden het bestaat en wat de verzamelnaam hiervan is. Bovendien staat er hoe groot alle bestanden in totaal zijn, wanneer ze zijn verzonden en over hoeveel dagen de downloadlink verloopt.

3. Alle bestanden downloaden

WeTransfer

Om alle bestanden in een klap te downloaden, tik je onderin op ‘Alles downloaden>Bewaar in bestanden’. Zoek nu naar de plek waar je de bestanden wilt plaatsen en tik hierop. Gevonden? Tik dan op ‘Bewaar’. De bestanden worden nu opgeslagen!

4. Individuele bestanden downloaden

WeTransfer

Als je een uitgebreid pakket met bestanden hebt ontvangen, wil je misschien niet alles downloaden. In dat geval herhaal je stappen 1 en 2. Daarna tik je rechtsboven op ‘Selecteer’ en vink je alle gewenste bestanden aan door erop te tikken. Zodra je alle bestanden hebt gekozen die je op je toestel wilt plaatsen, tik je op ‘Bestanden downloaden>Bewaar in bestanden’. Ook handig als je niet alle bestanden op dezelfde plek wilt zetten!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Barbé Peter
Lezer
Barbé Peter

Ik en mijn vrouw hebben vakantie foto’s genomen met onze i-phone. We willen een fotoalbum maken van die foto’s. Moeten we dan eerst die foto’s overzetten op onze i-pad of kan dat rechtstreeks van onze i-phone? Ik heb geen vaste computer meer.