Terug naar Bewaar foto’s en belangrijke documenten in HiDrive
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bewaar foto’s en belangrijke documenten in HiDrive

Door Sven Lamers3 augustus 2018 09:172 min. leestijd0

Voelt het niet veilig om je foto’s en documenten bij één aanbieder te bewaren? Of heb je behoefte aan wat extra opslag? Gebruik nog een andere clouddienst, zoals HiDrive van Strato. Een prima alternatief voor diensten als Dropbox en Google Drive. Hoe het werkt? Wij leggen stap voor stap uit hoe je een account aanmaakt. Ook laten we je zien hoe je een document scant.

1. Registreren

HiDrive

Om je te registreren voor HiDrive, ga je in Safari naar de website van Strato. Kies hier een pakket en doorloop de registratieprocedure.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. HiDrive downloaden in de App Store

HiDrive

Download HiDrive gratis in de App Store. Als je de deze opent, krijg je een korte rondleiding, onder aan het scherm kun je je ‘Aanmelden’ met de gegevens uit stap 1.

3. Bestanden toevoegen

HiDrive

In het begin is je HiDrive nog leeg. Daar brengen we verandering in via de drie puntjes rechtsboven. Met de optie ‘Foto’s/video’s uploaden’kun je overigens ook willekeurige bestanden uit de app Bestanden van je iPhone uploaden.

4. Documentscanner

HiDrive

De documentscanner werkt met allerlei soorten documenten en bijna volledig automatisch. Houd de camera boven het vast te leggen document en volg de instructies op het scherm. Dan wordt er automatisch een scan gemaakt.

5. Finetunen en meer

HiDrive

De documentscan kun je vervolgens nog finetunen. Handig is daarbij de knop met de regelaars onderin. Hiermee pas je effecten toe op de scan om deze perfect leesbaar te maken. Ook wordt er tekstherkenning toegepast, zodat je tekst uit een document kunt kopieren.

6. Offline

HiDrive

Na een tik op ‘Opslaan’ verschijnt de scan in je HiDrive. Tik op de drie puntjes ernaast om hem een duidelijke naam te geven en hem offline beschikbaar te maken. Dan vind je de scan altijd terug op de tweede tab, ook al heb je geen internet in het buitenland.

Bestel en win een iPad!

Deze workshop komt uit iCreate 100. Vergeet ook niet om deel te nemen aan onze Strato-actie waarbij je een fotografie-tijdschrift cadeau krijgt en een iPad kunt winnen!

CHIP-Foto-Magazine-Vakantiefotografie-en-iPad

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar