Terug naar Heb ik corona? Zo ga je het na met de Corona Check app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Heb ik corona? Zo ga je het na met de Corona Check app

Door Koen van Ekeren22 april 2020 10:432 min. leestijd0

Heb je twijfels of je klachten hebt die door het coronavirus wordt veroorzaakt? Vanaf nu kan iedereen een app downloaden waarin je wordt gewaarschuwd als het waarschijnlijk is dat je corona hebt. In dit artikel leggen we uit hoe je de Corona Check app installeert.

Corona Check app

In de Corona Check app vul je vragen in over onder meer je temperatuur, verkoudheid, kortademigheid en keelpijn. Zorgverleners van het medisch team achter de app beoordelen de ingestuurd antwoorden. Als er een goede kans is dat je het coronavirus hebt opgelopen, neemt de arts contact met je op.

De app heet Luscii en is een medisch gecertificeerde app die ziekenhuizen helpt met medische begeleiding op afstand. Om de app te kunnen gebruiken, heb je een iPhone nodig die draait op iOS 12 of nieuwer. Dit betekent dat je een iPhone 5s (uit 2013) of nieuwer moet hebben. Verder heb je een koortsthermometer nodig en moet je 18 jaar of ouder zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zo installeer je de Corona Check app:

  • Ga naar de website van De Corona Check.
  • Klik op ‘Aanmelden>Aanmeldformulier’.
  • Voer je geboortedatum en postcode in.
  • Selecteer je regio en vul je gegevens in.

Op het e-mailadres dat je net hebt ingevoerd, ontvang je binnen vijf minuten een e-mail. Open de mail op je iPhone, tik op ‘Download on the App Store’ en download de Luscii-app. Je kunt de App ook handmatig in de App Store vinden door naar ‘Luscii vitals’ te zoeken.

Heb ik Corona?

Na het openen van de app voer je je e-mailadres in die je eerder hebt opgegeven. Op dit e-mailadres ontvang je een code. Tik in deze mail op ‘Open Luscii app’. De code wordt dan vanzelf ingevuld en je kunt meteen aan de slag. Door in de app aan te geven hoe het zit met je neusverkoudheid, keelpijn, temperatuur en meer, kunnen zorgverleners inschatten of je het coronavirus hebt opgelopen.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: NOS.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar