Terug naar iTip: Zo voorkom je grote emoji’s in WhatsApp
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo voorkom je grote emoji’s in WhatsApp

Door Koen van Ekeren28 september 2017 16:451 min. leestijd0

Wanneer je in WhatsApp alleen een emoji stuurt, wordt hij liefst drie keer groter weergegeven dan normaal. Lang niet iedereen is daar blij mee, maar we hebben een manier gevonden om de XL-emoji’s te bestrijden!

grote emoji's

Grote emoji’s in WhatsApp uitschakelen

Eén jaar geleden voerde de grote emoji’s in WhatsApp in. Alleen als je een tekst typt of minstens vijf emoji’s verstuurt, behouden de vrolijke lachebekken zijn gewone formaat. Ben je geen fan van de forse emoji’s? Dan is dat knap vervelend, want WhatsApp biedt geen mogelijkheden om dit anders in te stellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch kun je ze via een omweg te bestrijden. De oplossing is simpel: zet een emoji, zoals het enorme kloppende hart, tussen twee sterretjes (*❤️*). De emoji blijft dan na het verzenden klein, terwijl de sterretjes onzichtbaar worden.

Sneltoetsen

Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Maak dan een sneltoets aan, zodat je de sterretjes in het vervolg niet meer hoeft te typen. Ga daarvoor naar ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenbord>Tekstvervanging’ en druk rechtsboven op het plusje. In het bovenste venster vul je ‘*❤️*’ in en in het onderste een trefwoord, zoals ‘hartje’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar