Terug naar Deze krachtige (en gratis) firewall beschermt je Mac tegen hackers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Deze krachtige (en gratis) firewall beschermt je Mac tegen hackers

Door Sven Lamers21 februari 2020 09:462 min. leestijd5

Om je Mac extra te beveiligen tegen hackers en ransomware, kun je hem wapenen met een krachtige firewall. Die voorkomt dat kwaadaardige software contact met zijn hacker-thuisfront op kan nemen. Daarnaast zie je ook welke andere programma’s allemaal stiekem contact opnemen met de buitenwereld.  In deze workshop leggen we uit hoe je een goede (en gratis) firewall op je Mac installeert.

In de komende weken gaan we overigens nog meer van deze praktische veiligheids-hulpmiddelen bespreken. Houd onze site in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Gratis firewall Mac

Kortgeleden vertelden we over een geniaal programma dat je waarschuwt voor ransomware. Door daarnaast ook een firewall te installeren, geef je je Mac nog meer bescherming. Een firewall houdt in de gaten welke programma’s verbinding maken met internet en stelt je in staat om het te blokkeren. Verder biedt deze ook een simpele beveiliging tegen aanvallen van buiten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

macOS heeft een ingebouwde firewall (via Systeemvoorkeuren>Beveiliging en privacy> Firewall’), maar deze is erg basaal, heeft weinig opties en laat standaard alles en iedereen met de buitenwereld communiceren. LuLu is gratis en werkt betrouwbaarder. Zo installeer je de gratis firewall op je Mac:

1. Firewall voor macOS

Gratis firewall Mac

Over het algemeen probeert ransomware (of andere kwaadaardige software) contact met zijn hacker-thuisfront op te nemen. Dat biedt kansen om de software op je Mac op te sporen. Navigeer naar de download-pagina van LuLu.

2. Download LuLu

Gratis firewall Mac

Download het programma LuLu, pak het archief uit en open de installatie. Klik je door de stappen en bevestig aan het einde dat de systeem­extensie geactiveerd mag worden, via ‘Open beveiligingsvoorkeuren>Sta toe’.

3. Firewall instellen

Gratis firewall Mac

Na een herstart kun je LuLu configureren. Zet bijvoorbeeld een vinkje dat Apple’s apps en reeds geïnstalleerde apps wel contact naar buiten mogen zoeken. Voor nieuwe (mogelijk kwaadaardige) apps krijg je voortaan een melding.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Fritz
Lezer
Fritz

GRATIS. Vertellen jullie niet dat altijd: Oppassen, gratis bestaat niet.
Wat zijn de haken en ogen aan deze software?

Coen
Lezer
Coen

Hallo Sven, Wat hebben jullie / jij toch met beveiliging van de Mac (Ransomwhere en Lulu) de laatste tijd en daarmee met Patrick Wardle? Waar is de tijd gebleven dat Mac (Apple) itt Windows (Android) geen extra beveiliging nodig had naast dat wat Apple zelf al verzorgde? Zijn Ransomwhere en Lulu echt de verbeteringen die iCreate ze toedicht? Ik kan me nog herinneren dat jullie in het verleden wel meer software hebben aangeraden, waar jullie later weer op terugkwamen of dat nu wel zo goed was. Kortom met deze twee artikelen over Ransomwhere en Lulu heeft iCreate mij wel ongerust… Lees meer »