Terug naar 8 dingen om te vragen aan de Google Assistent
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

8 dingen om te vragen aan de Google Assistent

Door Laura Grootaarts10 augustus 2018 13:563 min. leestijd0

Sinds kort is de Nederlandstalige Google Assistent te downloaden voor de iPhone en de iPad. Een geduchte concurrent voor Siri! Natuurlijk hebben we de twee virtuele assistenten meteen gevraagd hoe ze over elkaar denken. De Google Assistent over Siri: ‘Ik hoorde dat ze altijd met een appel op pad gaat. En appels zijn heel gezond.’ Siri blijkt desgevraagd iets terughoudender als het gaat over de Google Assistent: ‘Het is jouw mening die telt!’

De hoogste tijd dus om de Google Assistent uit te proberen en hem aan een vragenvuur te onderwerpen. Download De Google Assistent gratis in de App Store, log in met je Google-account en vraag je nieuwe persoonlijke assistent de hemd van het virtuele lijf.

1. Vertel me over mijn dag

Google Assistent

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met deze opdracht praat de Assistent je bij over het nieuws, het weer op je huidige locatie, de drukte op de route naar je werk en de dingen die je vandaag doen moet. Je kunt het overzicht finetunen via de instellingen, te vinden via het kompasje en de drie puntjes rechtsboven.

2. Is er nog nieuws?

Google Assistent

De Google Assistent is altijd op de hoogte van het meest actuele nieuws. Welke nieuwsbronnen vind je interessant? Dat geef je aan via ‘Instellingen>Nieuws’. Verwijder hier nieuwsbronnen die je niet wilt horen, voeg andere toe en verander de volgorde.

3. Heb ik mail?

Google Assistent

Je persoonlijke assistent laat je na deze vraag meteen een overzicht van je Gmail zien. Natuurlijk kun je hem ook vragen om een mail te versturen, of een appje of sms. Ook kun je zo een telefoongesprek starten.

4. Wat is er in de Bonus?

Google Assistent

Via de assistent kun je ook praten met diverse bedrijven. Zeg bijvoorbeeld ‘Praat met Appie’, en Albert Heijn wordt erbij gehaald en vertelt je onder meer wat er in de Bonus is. Aan PostNL vraag je waar je pakket is, Bol.com geeft cadeautips.

5. Ik verveel me!

Google Assistent

Nou, dat is niet meer nodig. Zeg tegen de assistent dat je je verveelt en hij helpt je om de tijd door te komen. Hij zoekt een leuk weetje voor je op, vertelt een mop, zingt een liedje of voorspelt wat de toekomst voor je in petto heeft.

6. Wat betekent konnichiwa?

Google Assistent

Google kennen we niet alleen als zoekmachinereus, maar ook als vertaalmachine. Google Translate zit ingebakken in de Google Assistent, dus je kunt hem woorden en complete zinnen laten vertalen en ook hardop uit laten spreken.

7. Waarom leef je niet in mijn thuisknop van mijn iPhone?

Google Assistent widget

Hierop blijft de assistent je het antwoord schuldig, maar wij weten het wel: Apple staat dit niet toe. Ook met het spraakcommando ‘Oké Google’, schud je de assistent niet wakker. Dit soort voordelen zijn voorbehouden aan Siri. Je moet altijd de Assistent-app openen. Of gebruik de bijbehorende widget, dat gaat sneller!

8. Wat kun je doen?

Google Assistent

De mogelijkheden van de assistent zijn eindeloos. We hebben nu een tipje van de sluier opgelicht, maar er is nog meer. Wat precies? Stel de assistent de bovenstaande vraag, en hij legt haarfijn uit waarvoor je hem allemaal kunt gebruiken. Of bekijk de video hieronder!

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar