Terug naar 8 geniale WhatsApp-trucjes die je móet kennen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

8 geniale WhatsApp-trucjes die je móet kennen

Door Laura Grootaarts20 maart 2018 12:342 min. leestijd4

WhatsApp is groot – wie sms’t er tegenwoordig eigenlijk nog? Vorig jaar vierde WhatsApp dat het 1 miljard actieve gebruikers per dag had. We lijken niet zonder de dienst te kunnen en versturen ontelbaar veel appjes, maar toch kent bijna niemand alle ins & outs van de app. Dit zijn de trucjes die je echt even moet zien!

1. Berichten intrekken

WhatsApp bericht verwijderen

Je hebt 4096 seconden om een bericht te verwijderen. Houd het bericht even vast en tik op ‘Verwijder’. Het te verwijderen bericht wordt alvast geselecteerd met een vinkje. Tik op de prullenbak en op ‘Verwijder voor iedereen’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Belangrijke gesprekken bovenaan

Sommige chats wil je niet uit het oog verliezen. Schuif naar rechts over een chat, tik op ‘Maak vast’ en het gesprek blijft bovenaan staan. Vastgezette chats zijn herkenbaar aan de punaise.

3. Belangrijke berichten markeren

Houd een bericht langer vast en tik op de ster. Je vindt berichten met een ster terug op het tabblad Instellingen. Handig als er belangrijke info in een bericht staat, zoals een afspraak.

4. Houd je berichten privé

Whatsapp trucjes 2018

Misschien wil je niet dat de complete inhoud van een binnenkomend appje plompverloren op je thuisscherm belandt. Zet via ‘Instellingen>Meldingen’ de schakelaar achter ‘Toon voorvertoning’ uit.

5. Verstuur leuke gifjes

Whatsapp trucjes 2018

WhatsApp beschikt over een bibliotheek vol bewegende plaatjes en foto’s. Tik onder in een chat op het plusje en daarna op ‘Foto- en video-bibliotheek’. Tik linksonder op het loepje met GIF erachter.

6. Citeer een bericht

Whatsapp trucjes 2018

Wil je op één specifiek bericht reageren om spraakverwarring te voorkomen – bijvoorbeeld in een groeps-chat? Veeg over dit bericht naar rechts en tik op het pijltje. Het bericht wordt geciteerd boven je reactie.

7. Tekst opmaken

Whatsapp trucjes 2018

Zet voor en achter de tekst die je wilt opmaken respectievelijk een asterisk (*), underscore (_) of tilde (~). *vet* wordt vet, _cursief_ wordt cursief en ~doorstrepen~ wordt doorstrepen.

8. Confronterend: check je statistieken

Whatsapp trucjes 2018

Benieuwd naar hoe absurd veel appjes je verstuurd hebt met je iPhone? Open ‘Instellingen>Data- en opslaggebruik>Datagebruik’. Onderaan vind je overigens een knop om de bewijslast mee te vernietigen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rob Winkel
Lezer
Rob Winkel

Misschien wel de beste tip ontbreekt: WhatsApp op je laptop of pc. Via WhatsApp.com kan je dit regelen.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Dan voeg ik daar weer een tip aan toe: WhatsApp Desktop staat ook in de Mac App Store. Dat maakt het gemakkelijker om bijvoorbeeld updates in de gaten te houden.

John
Lezer
John

Zal wel weer veel te ve kosten bij die geld graaiers.

Nadine
Lezer
Nadine

Hallo