Terug naar Automatisch je contactgegevens invullen bij formulieren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Automatisch je contactgegevens invullen bij formulieren

Door Redactie iCreate29 juni 2020 12:243 min. leestijd0

Steeds vaker moet je online formulieren invullen. Je energiestanden doorgeven, administratieve zaken regelen met de gemeente, declaraties indienen bij je verzekeraar: aan formulieren ontkomen we niet meer. Gelukkig gebruiken steeds meer organisaties standaardformulieren. Dat is handig, want iOS kan deze formulieren standaard al deels invullen.

Standaard informatie laten invullen op de iPhone

Als je Safari gebruikt op de iPhone, kun je in de app met de knop ‘Vul automatisch in’ al heel wat gegevens laten invullen. Zo kun je bijvoorbeeld creditcardgegevens, contactgegevens, gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch laten invullen. Zo log je bijvoorbeeld automatisch in. Deze gebruikersnamen en wachtwoorden staan in je digitale sleutelhanger, hier kun je ook een app voor gebruiken, zoals Last Pass en OnePass, deze apps bieden ook automatische invul mogelijkheden.

Om een formulier in te vullen, tik je op een veld. Dan verschijnt het toetsenbord. Door op de pijltjes boven het toetsenbord te drukken, ga je van het ene veld naar het ander.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Contactgegevens automatisch laten invullen

Formulier automatisch invullen

Contactgegevens staan vaak opgeslagen in je account. Je kunt deze informatie oproepen bij het invullen van formulieren. Als de website dit ondersteunt, tik je op ‘Vul contact automatisch in’ en de belangrijkste gegevens worden toegevoegd.

Klopt er iets niet? Natuurlijk kun je zelf nog aanpassingen maken door op ‘Vul contact automatisch in>Pas aan’ te tikken. Door op ‘Ander contact’ te tikken, kun je ook de gegevens van een ander invullen.

Deze functies werken het best bij websites en apps die met standaardformulieren werken. Uit ervaring blijkt dat het automatisch invullen bijvoorbeeld goed werkt bij de app Incontrol Formulieren. Daarmee kunnen gebruikers op hun iPhone of iPad formulieren maken en invullen.

Creditcards toevoegen

Bij online bestellingen heb je vaak de mogelijkheid om met creditcard te betalen. Apple heeft hier een standaard ondersteuning voor. Als je al eens eerder met creditcard hebt betaald, tik je ‘Vul creditcard automatisch in’ aan boven het toetsenbord. Je moet dan alleen nog de beveiligingscode van je creditcard invullen. Om beveiligingsredenen wordt deze code niet automatisch bewaard.

Omdat creditcardgegevens best gevoelige gegevens zijn, kun je ze beter beschermen door bijvoorbeeld een toegangscode te gebruiken op je iPhone. Zo kun je bijvoorbeeld je gegevens beschermen met Face ID of Touch ID.

Klaar: het formulier versturen

Heb je alle velden ingevuld? Dan kun je op de knop ‘Versturen’ of ‘Verzenden’ op de pagina klikken. Als je deze knop niet kunt vinden, kun je gebruikmaken van de standaardfuncties van iOS. Door op de knoppen ‘Ga’ of ‘Zoek’ te tikken, verstuur je vaak ook automatisch het formulier.

Automatisch invullen uitschakelen

Heb je liever niet dat iOS automatisch gegevens voor je invult? Bijvoorbeeld omdat je extra privacy wilt? Dat kan. Je gaat dan naar de instellingen van je iPhone of iPad en gaat naar ‘Safari’. Tik op ‘Vul automatisch in’ en schakel de gewenste opties uit.

Het automatisch invullen van wachtwoorden uitschakelen doe je door naar de instellingen te gaan en op ‘Wachtwoorden en accounts’ te tikken. Schakel de optie ‘Vul automatisch in’ uit.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar