Terug naar iTip: Zo speel je de PlayStation 4-game FIFA 19 op je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo speel je de PlayStation 4-game FIFA 19 op je Mac

Door Koen van Ekeren28 september 2018 10:312 min. leestijd1

De komende dagen staan in het teken van eten, slapen en een virtueel potje voetbal, want FIFA 19 is sinds vandaag uit! Je partner zal minder blij zijn als de televisie 24/7 bezet is, maar gelukkig kun je de PS4-game ook naar je Mac streamen.

FIFA 19 op Mac spelen in 5 stappen

In 2016 introduceerde Sony de Remote Play-app, die het mogelijk maakt om een spel van de PlayStation 4 naar je Mac te streamen. Het enige wat je voor Remote Play nodig hebt, is de DualShock 4-controller. Dit is sinds september 2016 de nieuwste controller.

Daarnaast heb je een relatief snelle internetverbinding nodig, want bij een trage snelheid kan de verbinding onverwachts worden verbroken. Sony raadt een upload- en downloadsnelheid aan van minimaal 15 megabit per seconde. Hoe snel je internet is, controleer je op de PS4 via ‘Instellingen>Netwerk>Internetverbinding testen’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarna zijn er nog maar enkele stappen nodig om het beeld van je PlayStation op je Mac te krijgen:

1. Download de app

Navigeer naar de PS4 Remote Play-pagina van Sony en klik op ‘Mac’. Doorloop de stappen om de Remote Play-app te installeren en zet de PlayStation 4 aan.

2. Koppel je controller

Open de zojuist gedownloade app. Sluit je PS4 Dual Shock-controller via een usb-kabel aan op de Mac. Druk op de PlayStation-toets van je controller om hem te koppelen.

3. Voorkeuren

Gedurende het installatieproces kun je alvast op ‘Voorkeuren’ klikken. Bij een trage internetverbinding is het verstandig om de resolutie op 360p of 540p te zetten.

4. Dashboard

Na het installatieproces verschijnt het dashboard van je PlayStation 4 op je Mac! Je gebruikt de DualShock-controller om de spelcomputer te bedienen. Het openen van FIFA 19 doe je dus ook zoals je dat gewend bent.

5. It’s in the game!

fifa 19 Mac

Klik met de muis op het groene bolletje voor een schermvullende weergave en het spelen van FIFA 19 op je Mac kan beginnen!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Finn
Lezer
Finn

Ik heb dit allemaal gedaan maar kan je het ook zonder dat de ps4 aan staat